Citroën osvojil prestižno nagrado na področju varnosti

Aktualno

Citroën je osvojil prestižno nagrado na področju varnosti revije "What Car?" za leto 2006, ki je nagradila prizadevanja proizvajalca na področju varnosti potnikov v vozilu in pešcev, prizadevanja, ki so omogočila ponovno postavljanje temeljev in…

Citroën je osvojil prestižno nagrado na področju varnosti revije “What Car?” za leto 2006, ki je nagradila prizadevanja proizvajalca na področju varnosti potnikov v vozilu in pešcev, prizadevanja, ki so omogočila ponovno postavljanje temeljev in utrjevanje standardov na tem področju.

Nagrada za varnost revije “What Car?”  je namenjena proizvajalcu ali organizaciji, ki je v minulih dvanajstih mesecih največ truda posvetila izboljšanju cestne varnosti.  Letos je poplačala prizadevanja znamke Citroën, da bi ponudila najvišjo stopnjo varnosti pri vseh vozilih v svojem izboru, od zanesljivega mestnega malčka C1 pa vse do elegantnega avtomobila C6 – prvega avtomobila na svetu, ki se ponaša s štirimi zvezdicami na področju zaščite pešcev, ki jih je dosegel na preizkusnem poligonu organizacije EuroNCAP.
 
Avtomobil C6, prava zvezda izbora vozil Citroën, se je izkazal s svojo živahnostjo na testnih trčenjih EuroNCAP in dosegel najboljšo možno oceno tako na področju zaščite pešcev kot zaščite potnikov, ter poleg tega zaslužil še štiri zvezdice na področju zaščite otrok v vozilu.   Med izjemnimi tehnološkimi inovacijami naj omenimo aktivni pokrov motornega prostora, ki omejuje morebitne telesne poškodbe pešca v primeru trčenja, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu, projektor za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu, samodejne brisalce stekla in seveda smerne žaromete. Vse te naprave vozniku omogočajo boljšo osredotočenost na dogajanje na cesti.
 
Vsa štiri kompaktna vozila znamke Citroën so dosegla štiri zvezdice na področju zaščite v primeru čelnega ali bočnega trčenja, medtem ko je vozilo C4 doseglo najboljši rezultat v razredu majhnih družinskih limuzin.  Avtomobil C5 na področju zaščite potnikov ohranja vodilno vlogo v svojem razredu. Nenazadnje je C8 prvi veliki enoprostorec, ki je v Veliki Britaniji dosegel pet zvezdic na področju zaščite potnikov.
 
“Številni proizvajalci avtomobilov so izboljšali zmogljivosti vozil na področju testnih trčenj, ali pa so vgradili nove tehnologije, s katerimi zagotavljajo boljšo cestno varnost, vendar pa je znamka Citroën na tem področju resnično storila največ,” je poudaril Steve Fowler, glavni urednik skupine “What Car?”. “Izvrstne zmogljivosti limuzine visokega cenovnega razreda C6 so na preizkusnem poligonu organizacije EuroNCAP ovenčale leto izjemnih rezultatov. ” 
 
*  Opomba za uredništva:       tako avtomobil C6 kot C4 sta dosegala najboljše rezultate na testnih trčenjih organizacije EuroNCAP od svoje izdelave dalje.  Avtomobil C6 je dosegel skupaj 100 točk (varnost potnikov: 34;  varnost pešcev: 28; varnost otrok: 38). Vozilo C4 malenkost zaostaja in se ponaša z 99 točkami (varnost potnikov: 35; varnost pešcev: 22; varnost otrok: 42).

Citroën Slovenija