Premiera v Ženevi

Aktualno, Novosti

Opel bo v Ženevi predstavil svoj novi model z izredno izvirnim imenom "GT". Le dva litra delovne prostornine in 230 km/h najvišje hitrosti bo evropske kupce začelo mamiti šele spomladi prihodnje leto. Ali je GT…

Opel bo v Ženevi predstavil svoj novi model z izredno izvirnim imenom “GT”. Le dva litra delovne prostornine in 230 km/h najvišje hitrosti bo evropske kupce začelo mamiti šele spomladi prihodnje leto. Ali je GT novi naslednik Speedsterja?

Okoli oblike so se pri Oplu zelo potrudili. Upam si reči, da je to po dolgem času prvi Opel, ki mi je dejansko všeč. Osnova sicer izhaja iz koncepta Vauxhall Lightning izdelanega leta 2003 za takratno častljivo 100-obletnico zgoraj omenjene znamke. Oblikovno skladno paše z ostalo Oplovo ponudbo, zadnje luči so še najbolj podobne novi Astri, a delujejo veliko bolj strupeno. Mimo velikih zajemalnikov zraka na sprednjem odbijaču človek ne more mirno oditi ne da bi se ozrl. Piko na I dasta hitro zložljiva streha in 18 palčna platišča.

Razveseljiv podatek, da je pogon speljan na zadnji kolesni par še podžge dejstvo, da zmore le 2,0 litrski motor z neposrednjim vbrizgom goriva pridelati zavidljivih 260 konjskih moči. Seveda ob pomočui turbinskega polnilnika. Vse skupaj zmoti le dejstvo, da je osnova motorja le štirivaljnik. Od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot šestih sekundah.

Razlog več za obisk salona v Ženevi, ki bo odprl vrata 2. marca. Proizvodnja GT-ja bo stekla v ameriškem Wilmingtonu v zvezni državi Delaware, kjer že izdelujejo sestrska modela Pontiac Solstice in Saturn Sky.