Nova čisto samostojna Honda

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Honda je v Španiji predstavila svoj novi dirkalnik za boj proti Mercedesu, Ferrariju, Renaultu in ostali srenji v ciklusu formula ena. Časi ekstravagantnih in bujnih predstavitev so mimo, to nam je dokazala tudi Honda, ki…

Honda je v Španiji predstavila svoj novi dirkalnik za boj proti Mercedesu, Ferrariju, Renaultu in ostali srenji v ciklusu formula ena. Časi ekstravagantnih in bujnih predstavitev so mimo, to nam je dokazala tudi Honda, ki ima morda celo razlog, da bi predstavitev bolje “razbobnala” medijem. Kajti po letu 1968 je to zopet čosto prava tovarniška Honda.

Novo orožje sliši na ime Honda RA106 in je popolnoma prilagojeno novim pravilom za letopnjo sezono. Nick Fry, glavni direktor meni: “V letu 2005 smo postavili na pravo mesto nekaj pomembnih zidakov, ki nam bodo pomagali izpolniti cilje v letu 2006 in tudi pozneje. Imamo status “tovarniškega” moštva z dostopom do tehničnega potenciala Honde R&D. Zlasti sem ponosen, da smo obema Jensonu in Rubensu zagotovili nov avtomobil, kar dokazuje našo veliko proizvodno sposobnost in znanje ter odločnost naših ljudi. Z našim novim testnim vetrovnikom, ki bo še letos postal uporaben, se bomo lahko še bolje spoprijeli s tem izzivom.”

V letošnji sezoni bo poleg Jensona Buttona vozil od Ferrarija lani pobegli Rubens Barrichello, ki je očitno najbolj vesel šestletne (!) pogodbe s Hondo: Zelo razburljiv dan zame, saj se prvič predstavljam z novim moštvom za šest let! Honda ima fantastično zgodovino v moto športu in čudovito je biti del tega. Komaj čakam, da zapeljem novi avtomobil in pogovori, ki sem jih imel z našimi tehniki, govorijo o tem, da imamo pred novo sezono dober razlog za vznemirjenost.

Britanec Button poleg tradicionalnega širokoustnjenja ni povedal nič novega. Jasno pa je, da je letos Honda še bolj odločena seči po samem vrhu.