Zanardi nosil olimpijsko baklo

Avtomobilizem, Šport

Priprave na februarske zimske olimpijske igre so v pospešenem teku. Seveda ni opadlo tradicionalno nošenje olimpijske bakle od Rima dalje po Italiji. Junak serije FIA WTCC Alessando Zanardi, ki kljub temu da je pred leti…

Priprave na februarske zimske olimpijske igre so v pospešenem teku. Seveda ni opadlo tradicionalno nošenje olimpijske bakle od Rima dalje po Italiji. Junak serije FIA WTCC Alessando Zanardi, ki kljub temu da je pred leti v hudi nesreči izgubil noge in vseeno še zmaguje v svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov je nosil častno olimpijsko baklo.

Osmega decembra 2005 so pričeli po Italiji nositi olimpijsko baklo, ki bo v 64 dneh prekrožila 11.300 kilometrov in 140 mest oziroma vse italijanske regije. Poleg pa sodelujejo tudi sosednje države Italije; San Marino, Avstrija, Švica, Francija in seveda Slovenija. Bakla bo prispela v Torino desetega februarja na otvoritveni dan oziroma pričetek zimskih olimpijskih iger 2006.

Alessandro Zanardi, ki je letošnjo sezono končal na solidnem desetem mestu s 36 osvojenimi točkami je nosil baklo od Vicenze do Paduae, kjer tudi živi.


p.s.: Ne pozabimo, da se sezona WTCC začne 2. aprila 2006 v Monzi (Italija)!