Sainz znova presenetil

Motociklizem, Šport

Španec Carlos Sainz je zmagovalec 10. etape vzdržljivostnega relija Dakar 2006, ki je potekala med Kiffo in Kayesom (333 km). Pri avtomobilistih je Sainz (Volkswagen) za 4:08 minute prehitel Španca Nanija Romo (Mitsubishi), tretji pa…

Španec Carlos Sainz je zmagovalec 10. etape vzdržljivostnega relija Dakar 2006, ki je potekala med Kiffo in Kayesom (333 km). Pri avtomobilistih je Sainz (Volkswagen) za 4:08 minute prehitel Španca Nanija Romo (Mitsubishi), tretji pa je bil Francoz Stephane Peterhansel (Mitsubishi), ki je zaostal še 50 sekund več, vendar je kljub temu še povečal prednost v skupnem seštevku. Zdaj ima pred Francozom Lucom Alphandom (Mitsubishi) že 40:04 minute naskoka. Organizatorji so se v spomin na včeraj tragično preminulega Avstralca Andyja Caldecotta odločili, da današnja etapa motociklistov ne bo štela za vrstni red.

Pri slednjih sicer vodi Španec Marc Coma (KTM) z 22:47 minute prednosti pred Francozom Cyrilom Despresom (KTM), medtem ko je Slovenec Miran Stanovnik na 22. mestu (KTM; +8:48:58).

Več na Delo.si


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine