Huuudooo

Hyundai, Testi

Najbrž se sprašujete, čemu v naslovu takšna slengovska beseda »Huuudooo«. Po pravici povedano še sam ne vem zakaj tako, seveda pa je k temu pripomoglo ime paketa testnega Getza, ki se imenuje HUD CAR. Ime…

Najbrž se sprašujete, čemu v naslovu takšna slengovska beseda »Huuudooo«. Po pravici povedano še sam ne vem zakaj tako, seveda pa je k temu pripomoglo ime paketa testnega Getza, ki se imenuje HUD CAR. Ime je dobil zaradi zadnjega strešnega spojlerja, notranjega oblazinjenja v rdeči barvi, kromiranih notranjih kljuk ter usnjenega volanskega obrača in prestavne ročice. “Hudo” je tudi multifunkcijsko krmilo, na kateri so vsi potrebni gumbi za upravljanje radia, ki ga v avtomobilu sploh ni.

Getza so pred kratkim pomladili in to z odliko. Prejšni model je bil resnobnega izgleda, novi je živahnejši, športnejši in pripravljen na igro. Sprednji žaromet in smrerokaz sta združena v modno in privlačno obliko, ki izžareva željo po aktivni in dinamični vožnji. Bočna linija kljub močno izraženi ravni črti v višini kljuk ni dolgočasna, ravno nasprotno. Zadnje kombinirane luči v obliki večkotnika niso le posrečeno oblikovane temveč tudi dobro vidne v slabših pogojih. Svojo malenkost doda tudi strešni spojler, ki je serijski pri paketu HUD CAR, avtomobil naredi bolj športnega.

Notranjost Getza je izvirno oblikovana, v oči pade imitacija aluminija na armaturni plošči in oblazinjenje v rdeči barvi. Volanski obroč je tudi polovica v rdečem usnju ter polovica v črnem. Prav tako je usnjena prestavna ročica. Odlagalnih površin je za takšen majhen avtomobilček precej, prijetno preseneti tudi predal za sončna očala od voznika levo zgora, kjer je ponavadi držalo. Sprednja sedeža sta udobna in preprosto se podreta in s tem omogočita vstop na zadnjo klop, ki je deljiva v razmerju 60:40. Glede na razred v katerega spada Getz seveda ni moč pričakovati obširnega prostora zadaj, za krajše poti bi dva odrasla človeka lahko kar v redu potrpela in preživela vožnjo. Delovni prostor voznika je pospravljen, vse je na mestu in v dosegu roke. Moti me samo, Getz sicer ni izjema, da ročno klimatsko napravo z gumbom ne moremo nastaviti do stopinje natančno, ker je označeno samo z modrim in rdečim poljem. Zračna vreča je le za voznika, kar sicer ni nič pomankljivo saj je avto namenjen mestni vožnji ene osebe. Prostornina prtljažnika je sorazmerno primerna velikosti avtomobila – 254 litrov.

Že ob vžigu motorja Getz z vsemi svojimi 95 konjskimi močmi (70kW) prijetno zahrumi. Vožnja z njim skozi zavoje je simpatično športna, kar gre zasluga predvsem plinskim blažilnikom in vijačnim vzmetem, ki odlično opravljajo svojo zadano nalogo. Poraba goriva je zadovoljiva, v mestu povprečno 7,5 litra, izven mesta 5,1 in kombinirano 6,0 litrov na sto prevoženih kilometrov. Servo volan omogoča dobro manevriranje med parkiranimi vozili po mestu, kar priča tudi podatek, da je rajdni krog Getza približno deset metrov. Pospešuje glasno in zmore v dobrih enajstih sekundah prisopihati do sto kilometrov na uro. Vožnje po avtocesti mu ne ležijo najbolje, kljub najvišji hitrosti 174 km/h se pri 130 km/h že ves nestrpen v peti prestavi trese in želi zaviti v mesto, kjer je glavni. Prestave tečejo tekoče, moti le zadnja prestava v katero ga morate vselej pazljivo prestaviti prestavno ročico do konca.

Živite v mestu? Ne potujete veliko na dolge razdalje? Želite avtomobil, ki ima majhno porabo goriva? Želite avtomobil, ki izstopa in je lepo oblikovan? Želite avtomobil s strešnim spojlerjem, katerega ne želite doplačati? Želite HUD CAR? Če ste v katerem koli zgornjem vprašanju odgovorili vsaj enkrat pritrdilno potem se vam splača obiskati najbližji Hyundai-jev avtocenter in se pozanimati o Getzu HUD CAR, ki s ceno dobrih dveh milijonov resno konkurira evropskim malčkom.

Cena osnovnega modela: 1.699.760,00 SIT

Cena testnega modela: 2.097.920,00 SIT