Prenovljen

Aktualno, Novosti

Pri Nissanu, ki mu gre mimogrede poslovno kar dobro, so se odločili, da svojega športnika 350Z za naslednje modelno leto malce osvežijo. Z besedo malce tukaj resno mislimo malce, saj gromozanska "hlevska" kljuka ostaja, so…

Pri Nissanu, ki mu gre mimogrede poslovno kar dobro, so se odločili, da svojega športnika 350Z za naslednje modelno leto malce osvežijo. Z besedo malce tukaj resno mislimo malce, saj gromozanska “hlevska” kljuka ostaja, so pa pozitivne spremembe na obliki odbijačev in celo v motorju, ki je sedaj še močnejši.

Torej bencinskemu 3,5 litra velikemu motorju so povečali moč iz 287 konjskih moči na okroglih 300. Končna hitrost bo še vedno elektronsko omejena na 250 km/h, vendar ima sedaj Nissan pospešek od 0 do 100 km/h v 5,8 sekunde. Zunanjost ni prav nič drastično spremenjena, novi sprednji odbijač ima odslej lepšo in večjo okrasno rešetko in rahlo so spremenjeni sprednji žarometi, sedaj malo bolj resni in srh zbujajoči. Zadnji žarometi imajo sedaj LED-diode. Notranjost ni doživela drastičnih sprememb razen nekaj več odlagalnih površin in progresivni servo volan, ki olajša manevriranje vozila. Kdor veliko telefonira v avtomobilu bo cenil novost sistem za prostoročno telefoniranje, ki deluje preko t.i. bluetootha.

Prenovljena različica bo kmalu zapeljala v prodajne salone, kdaj točno pride v Slovenijo je še težko reči, vsekakor prihodnje leto!


Sorodne vsebine