Toyota korak pred konkurenco

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Moštvo Toyote je več kot tri mesece pred začetkom nove sezone svetovnega prvenstva formule 1 predstavilo dirkalnik za prihodnjo sezono. Japonsko-nemško moštvo bo novi dirkalnik preizkušalo že na prihajajočem zimskem testiranju v Barceloni. Dirkalnik, ki…

Moštvo Toyote je več kot tri mesece pred začetkom nove sezone svetovnega prvenstva formule 1 predstavilo dirkalnik za prihodnjo sezono. Japonsko-nemško moštvo bo novi dirkalnik preizkušalo že na prihajajočem zimskem testiranju v Barceloni.

Dirkalnik, ki je nastal pod vodstvom nekdanjega Renaultovega konstruktorja Mikea Gascoyna bo nosil ime TF106. Glavne spremembe so nastale pri zasnovi zadnjega dela dirkalnika, saj bodo moštva v prihodnji sezoni namesto desetvaljnih uporabljala osemvaljne pogonske agregate.

Tehnični direktor Gascoyne verjame, da bi bil zgodnji razvoj novega dirkalnika lahko velika prednost za Toyoto ob začetku prihodnje sezone. “Dirkalnik smo začeli razvijati že konec leta 2004, zato smo veseli, da smo že tako kmalu po koncu letošnje sezone pripravljeni na začetek nove. Tako se bomo v miru posvetili odpravljanju težav z vzdržljivostjo, največ dela pa bo zagotovo z novim osemvaljnim pogonskim agregatom.”

Pri Toyoti bosta tudi v prihodnji sezoni dirkala Jarno Trulli in Ralf Schumacher, moštvo pa je pred dnevi še za eno leto podaljšalo pogodbo s testnim voznikom Ricardom Zonto.

Več na Delo.si