Prihaja pravi body kit za Pando

Aktualno, Novosti

Ni dolgo tega nazaj, ko so se pri Fiatu odločili, da bodo na trg poslali novo Fiat Pando, ki bo poleg štirikolesnega pogona tudi oblikovno zelo atraktivna za nakup. Najprej so jo želeli poimenovati Gingo,…

Ni dolgo tega nazaj, ko so se pri Fiatu odločili, da bodo na trg poslali novo Fiat Pando, ki bo poleg štirikolesnega pogona tudi oblikovno zelo atraktivna za nakup. Najprej so jo želeli poimenovati Gingo, po pritožbi Renaulta so ime spremenili nazaj v Pando. Postala je Evropski avto leta 2004 z 281 osvojenimi točkami ter se tako prikupila celotni Evropi. Že pred dvema letoma so v Ženevi prikazali Pando kot malo močnejšega terenca, sedaj prihaja končno tudi ta izvedenka v prodajo.

Body kit nove izvedenke Pande je že znan iz salona v Ženevi predstavljenega pred dvema letoma. Novi videz je prepričljiv in daje vedeti, da Panda želi iti v blato, v gore, kamorkoli kjer ni asfalta. Močna plastična sprednja in zadnja blatnika, stranski pragovi, strešni nosilniki… vse to poskrbi da zavre kri vozniku. Obuta je v petnajst palčna alumunijasta platišča mer 175/65. Sprva bo na voljo z 1,3 litrskim dizelskim MultiJet motorjem, ki lahko proizvede 70 konjskih moči (51 kW). Menjalnik je ročni petstopenjski. 100 km/h doseže v osemnajstih sekundah, prepričljiva pa je poraba, ki v kombinirani vožnji znaša 5,3 litra na sto prevoženih kilometrov.

Sorazmerno z boljšim paketom bo žal narasla tudi cena, ki bo v Italiji znašala 16.750 evrov oziroma dobre štiri milijone tolarjev. Na prodaj bo zgodaj spomladi in s tem bo Fiat v kratkem času na trg poslal dva nova terenca; Pando Cross in večjega Sedici-ja. Uradna predstavitev bo naslednji teden v Bologni, kjer bo potekal tradicionalni Motor Show.