Priznanje Alešu Hladu

Motociklizem, Šport

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je v četrtek v Logatcu podelila priznanja najboljšim dirkačem in državnim prvakom v sezoni 2005. Nagrado za motorista leta je dobil Aleš Hlad, ki si je zagotovil naslov evropskega prvaka v…

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je v četrtek v Logatcu podelila priznanja najboljšim dirkačem in državnim prvakom v sezoni 2005. Nagrado za motorista leta je dobil Aleš Hlad, ki si je zagotovil naslov evropskega prvaka v supermotu v razredu 450.

AMZS je podelila priznanja za naslove državnih prvakov v kartingu, motokrosu, speedwayu, enduru, hitrostnem motociklizmu ter v kategoriji starodobnih motociklov, za vsako od teh panog pa so priznanja dobili tekmovalci v posameznih starostnih kategorijah od podmladka do članskih kategorij. Med člani je v motokrosu do 85 ccm zmagal Jernej Irt, do 125 ccm Rok Cajzek, v razredu open pa Jaka Može. Ekipno je bil najboljši AMD Sitar Dunlop Racing. V speedwayu je naslov pripadel že nekaj let najboljšemu slovenskemu dirkaču Mateju Žagarju, med klubi pa AMTK Ljubljana. V supermoto pokalu Tomos je bil najboljši Alen Malnar, v minimotu senior Silvester Habat, med skuteristi Beno Lipnik, v razredu supermota 450 Beno Štern, supermota open pa Marko Škarja. Najboljši motociklist 2005 v razredu supersport 600 je Boštjan Pintar, v razredu superstock 1000 Marko Jerman, v superbikeu pa Berto Camlek.

Posebna priznanja za mednarodne uvrstitve pa so prejeli Berto Camlek za prvo mesto v pokalu Alpe Adria (superbike), Luka Nedog za prvo mesto na EP (superstock 600), Milan Špendal za prvo mesto na EP (prikoličarji), Jernej Irt za sedmo mesto na SP in tretje na EP (motokros 80 ccm), Jure Fortuna za šesto mesto na EP (motokros 80 ccm), Aleš Hlad za zmago na EP (supermoto 450), Matej Žagar in Izak Šantej za tretje mesto na EP (speedway pari), Igor Jerman za tretje mesto na SP v vzdržljivostnih dirkah ter Sašo Kragelj za osmo mesto na SP (motokros MX3).

Poleg nagrad za najboljše v sezoni 2005 so na AMZS podelili še posebne nagrade Mednarodne motociklistične zveze (FIM) za večkratno udeležbo na relijih, dobili so jih Igor Kokalj, Janja Paušer, Franci Draksler in Gabrijel Smolej, ter priznanja za najboljšega organizatorja dirk v letu 2005.

Več na Delo.si


Sorodne vsebine