Sneg je pobelil ceste

Aktualno

Snežilo je ponekod v severovzhodni in jugovzhodni Sloveniji, prvi sneg letošnje zime pa se je pojavil tudi v osrednji Sloveniji. Zaradi tega so ceste so mokre in spolzke, ponekod v višjih legah pa tudi delno…

Snežilo je ponekod v severovzhodni in jugovzhodni Sloveniji, prvi sneg letošnje zime pa se je pojavil tudi v osrednji Sloveniji. Zaradi tega so ceste so mokre in spolzke, ponekod v višjih legah pa tudi delno zasnežene, zato vozite skrajno previdno in prilagodite hitrost razmeram.

Delno je zasneženo vozišče na regionalni cesti Kamnik – Ločica pri kraju Kozjak in na regionalni cesti Mengeš – Gornji grad na prelazu Črnivec.

Na regionalni cesti Spodnje Jezersko – Zgornje Jezersko in na mejnem prehodu Ljubelj je delno zasneženo cestišče prevozno z zimskimi pnevmatikami.

Preglavice tudi na Bavarskem in v Avstriji

Na Bavarskem in v Avstriji so začetek tedna zaznamovali prometni zastoji, ki jih je povzročil sneg. Na avtocestah v okolici Münchna so davi nastali zastoji, dolgi tudi do 30 kilometrov. V Avstriji je sneg povzročal preglavice voznikom predvsem na avtocesti pri Bischofshofnu, mnoge magistralne ceste v Alpah pa so prevozne le z verigami. Vremenoslovci pričakujejo, da bo snežilo še do srede.

Po podatkih nemške meteorološke službe v Münchnu je v noči na ponedeljek snežilo skoraj po vsej Bavarski. Največ snega je zapadlo v mestu Passau, in sicer devet centimetrov, v Münchnu pa je zapadlo osem centimetrov snega. Medtem je na najvišjem vrhu v Nemčiji, Zugspitze, kjer se bo sredi tega tedna začela smučarska sezona, zapadlo 70 centimetrov snega.

Sneg tudi v Grčiji

Zima je potrkala tudi na vrata Grčije. Temperature v mestu Florina na grško-albansko-makedonski meji so se spustile na minus sedem stopinj Celzija, je poročala lokalna televizija. Mraz je sicer pritisnil tudi drugod na severnem delu Grčije. O manjših snežnih padavinah pa poročajo tudi z otoka Limnos na severu Egejskega morja.
Več na Delo.si


Sorodne vsebine