Stanovnik med deseterico

Motociklizem, Šport

Po sobotni težavni etapi puščavskega relija v Dubaju, na kateri so številni udeleženci izkusili trde tekmovalne razmere na eni najtežjih vzdržljivostnih preizkušenj, je v nedeljo sledila 370 km dolga etapa brez večjih presenečenj. Slovenski motociklist…

Po sobotni težavni etapi puščavskega relija v Dubaju, na kateri so številni udeleženci izkusili trde tekmovalne razmere na eni najtežjih vzdržljivostnih preizkušenj, je v nedeljo sledila 370 km dolga etapa brez večjih presenečenj.

Slovenski motociklist Miran Stanovnik je v absolutni konkurenci zdaj med deseterico, v svojem razredu pa vodi. Drugi Slovenec na dirki Tomo Merhar je po včerajšnjem hudem padcu popravil motor, etapo pa je končal na 34. mestu oziroma kot sedmi v svojem razredu.

Vodilni v svetovnem prvenstvu so vnovič peljali svojo dirko in med avtomobilisti ima Stephane Peterhansel pred jutrišnjo zadnjo, več kot petstokilometrsko etapo, dve uri in pol prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Med motociklisti je boj veliko bolj izenačen, saj vodilna Cyrila Despresa in Marca Como loči manj kot deset minut.

“Etapa se mi je taktično in tehnično zelo dobro posrečila. To je dobro upanje, da mi bo jutri uspelo ubraniti zmago v razredu maraton, najpomembneje pa je, da se mi je po letu odsotnosti z dirk povrnilo zaupanje vase in v motor. To je dober obet pred dakarskim relijem, na katerem startam čez poldrugi mesec,” je z nastopom v Dubaju zadovoljen Stanovnik.

Več na Delo.si