Rossi+Ferrari, zopet

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Že aprila in avgusta letos je Valentino Rossi testiral lanskega Ferrarija F2004 po stezi v Fioranu. Sedanja ponovna testiranja v Fioranu ter Mugellu kažejo na vse glasnejše govorice o prestopu Rossija k Ferrariju leta 2007….

Že aprila in avgusta letos je Valentino Rossi testiral lanskega Ferrarija F2004 po stezi v Fioranu. Sedanja ponovna testiranja v Fioranu ter Mugellu kažejo na vse glasnejše govorice o prestopu Rossija k Ferrariju leta 2007.

V sredo je Valentino Rossi testiral s šasijo lanskega dirkalnika Ferrarija po dirkališču v Fioranu, v četrtek in danes pa so ga spustili na dirkališče v Mugellu. Rossijevi časi v Fioranu so bili okoli 58 sekund na krog, medtem ko Michael Schumacher drži rekord steze s 55,9 sekund. Junak, ki zmaguje na dveh kolesih je z Yamaho MotoGP podpisal le enoletno pogodbo, kar nakazuje, da bo mogoče res leta 2007 presedlal na štiri kolesa. Kljub temu, da se bodo intenzivna testiranja z Rossijem nadaljevala vsi vpleteni zanikajo kakršen koli prestop k Ferrariju.