V dvoje je lepše

Aktualno

Fiat in Ford sta danes objavila, da bosta sodelovala pri izdelovanju majhnih avtomobilov. Javnost sta še bolje šokirala v nadaljevanju ob objavi, da je že en projekt v realiziranju. Fiat bo posodil Pandino platformo ter…

Fiat in Ford sta danes objavila, da bosta sodelovala pri izdelovanju majhnih avtomobilov. Javnost sta še bolje šokirala v nadaljevanju ob objavi, da je že en projekt v realiziranju. Fiat bo posodil Pandino platformo ter mehaniko bodočemu modelu Forda. Proizvodnja novega modela bo v Poljski (kraj Tychy).

Špekulacije o resnejšem sodelovanju, ki so prišle v javnost že pred meseci so torej resnične. Fiat bo tako zapeljal iz proizvodnih trakov že dalj časa pričakovani model 500, katerega smo lahko spoznali pod imenom Trepiuno na lanskem Ženevskem avtosalonu. Ford pa bo zamenjal dosedanji uspešni model Ka. Kaj ga bo nasledilo še ne poročajo. Razvoj obeh avtomobilov se je že začel, s sodelovanjem pa želijo predvsem zmanjšati stroške proizvodnje ter zvišati kvaliteto izdelave. Skupno bodo letno proizvedli 240.000 avtomobilov.

Ljubitelji Fiatov oziroma Fordov pa se lahko pomirite, če mislite, da si bosta nova modela podobna, saj pri Fiatu kot tudi pri Fordu poročajo o samosvojih modelih, ki si ne bosta oblikovno, predvsem pa v notranjosti podobna. V prodajo bosta nova modela prišla okoli leta 2007-2008. V kolikor bosta avtomobilčka res samosvoja ter da se bo sodelovanje poznalo tudi pri končni ceni, potem sodelovanje prijazno pozdravljamo.


Sorodne vsebine