Volkswagen pripravljen

Avtomobilizem, Šport

S prvim novembrom nas od začetka najtežjega relija na svetu ločita le še dva meseca, ki bosta mukotrpna, saj ostala prvenstva še čakajo le zadnje dirke ali pa so tudi že te končali. 31. decembra…

S prvim novembrom nas od začetka najtežjega relija na svetu ločita le še dva meseca, ki bosta mukotrpna, saj ostala prvenstva še čakajo le zadnje dirke ali pa so tudi že te končali. 31. decembra bo reli Dakar začela tudi ekipa Volkswagen s petimi Race Tuaregi 2.

Kljub temeljitim pripravam pri Volkswagnu bodo glavon vlogo odigrali vozniki ter sovozniki, ki bodo morali dolgi reli odvoziti. Vozniški pari (voznik/sovoznik) so naslednji: Jutta Kleinschmidt / Fabrizia Pons, Carlos Sainz / Andreas Schulz, Bruno Saby / Michel Périn, Giniel de Villiers / Tina Thörner in Mark Miller / Dirk von Zitzewitz. Na zadnjem Dakarju pa je Volkswagen Race Tuareg že dokazal svojo moč saj je bil prvi dirkalnik, ki je kadarkoli stal na stopničkah, na dizelski pogon. Volkswagnov moto športni direktor Kris Nissen pravi, da si čez leto niso vzeli niti kančka počitka, temveč se le intenzivno pripravljali na Dakar.

Največji tekmeci letos ostajajo enaki, predvsem ekipa z Mitsubishi-jem bo nevarna. Z dizelskim pogonom pa bo tekmovala še najmanj ena ekipa – BMW. Letošnji start Dakarja je prestavljen v Portugalsko s čimer je to štiriindvajseta država, katero je kdajkoli karavana Dakarja obiskala.


Sorodne vsebine