Loeb desetič letos

Avtomobilizem, Šport, WRC

Francoz, ki vozi v reliju in ne pozna letos porazov se imenuje Sebastian Loeb in ki je tudi v Kataloniji dokazal, da je letos najboljši. Njegova rekordna deseta zmaga je že nebeška in tudi že…

Francoz, ki vozi v reliju in ne pozna letos porazov se imenuje Sebastian Loeb in ki je tudi v Kataloniji dokazal, da je letos najboljši. Njegova rekordna deseta zmaga je že nebeška in tudi že smrdi po enolončnici.

Sebastian Loeb s Citroenom je zmagal z veliko prednostjo minute in dvajset sekund pred moštvenim kolegom Belgijcem Francoisonom Duvalom. S Fordom se je na tretje mesto uspelo prebiti Fincu Mikku Hirvonenu z zaostankom 2:46,7 minute. Z dvojno zmago je Citroenu uspelo zagotoviti si konstruktorski naslov, tretjič zapored. Reli po Kataloniji pa bo vsekakor želel pozabiti Petter Solberg s Subaru Imprezo, ki ga je končal s težavami na 13. mestu. Tako si z Marcusom Gronholmom (Peugeot) še vedno deli drugo mesto v točkovanju z 71 doseženimi točkami.

Zadnji reli sezone bo v Avstraliji od 11. do 13. novembra. Znan pa je že tudi koledar relijev za svetovno prvenstvo za prihodnje leto, ki se bo začelo že 20. – 23. januarja v Monaku, nadaljevalo v Švedskem, Mehiki… in končalo po dolgem času zopet v Veliki Britaniji v mesecu decembru.