Veselje

Aktualno

Ljubitelji jeklene pločevine na štirih kolesih bodite pozorni na cesti okoli sebe, še posebno če so vam všeč japonske "micke", kajti po Sloveniji je začel krožiti Lancer EVO IX (9). Ta konec tedna je na…

Ljubitelji jeklene pločevine na štirih kolesih bodite pozorni na cesti okoli sebe, še posebno če so vam všeč japonske “micke”, kajti po Sloveniji je začel krožiti Lancer EVO IX (9).

Ta konec tedna je na naša tla zapeljal prvi (rdeči) Mitsubishi Lancer evolucije devet. Novega Lancerja kot vse dosedanje poganja 2,0 litrski motor s turbinskim polnilnikom ter 16 ventilsko tehnologijo, ki zmore 280 konjskih moči (MIVEC tehnologija). Pospešek z novim šest stopenjskim menjalnikom je 5,7 sekunde do 100 km/h.

Spremenjena pa je tudi aerodinamika, ki poskrbi za še boljši oprijem z velikim spojlerjem na zadku avtomobila. Platišča iz lahke litine so BBS-ova. Notranjost je jasno športna z Recaro sedeži ter Momo volanom. Avtomobil pa je tudi cenovno (ne)dostopen saj je novi lastnik moral zanj odšteti slabih deset milijonov tolarjev.