Zviti lisjak bo povišal prodajo

Aktualno, Novosti

Varčnost, privlačen design ter zanesljivost v vseh situacijah so atributi tega novega modela, ki zamenjuje uspešnega Lupa. Obljubljajo veliko več prostora, kot je dejansko mali avto velik. Bogata serijska oprema ter na voljo že od…

Varčnost, privlačen design ter zanesljivost v vseh situacijah so atributi tega novega modela, ki zamenjuje uspešnega Lupa. Obljubljajo veliko več prostora, kot je dejansko mali avto velik. Bogata serijska oprema ter na voljo že od dobrih milijon osemsto tisoč tolarjev.

Oblikovno želi biti avto samovšečen in v tem pogledu prehiteti težko konkurenco, kot sta Smart Fortwo in Fiat Panda, pa vendar mu to kar uspeva s tipičnimi nemškimi (beri: Volkswagen) linijami. Kupci ga bodo verjetno raje hoteli zaradi značke na nosu VW ter tradicionalni kakovosti.

Notranjost je natančna, s tem mislimo predvsem na natančno postavljena glavna stikala, v tem se zgleduje po večjemu bratu Golfu. Visoko postavljeni sedeži zagotavljajo udobno vstopanje v avtomobil ter nato dober pogled na cesto. Pri prevozu večjih prevozov se lahko zadnja dvosedežna klop in naslonjalo preprosto podre. Prostornino prtljažnika s tem povežamo iz 260 l na 1.016 l.

Serijska oprema pa je bogata tudi z vidika varnosti, kajti ob nakupu Foxa dobite čelni zračni blazini za voznika in sovoznika, štiri tritočkovne avtomatske varnostne pasove in vzglavnike. Serijsko je nameščen tudi antiblokirni sistem ABS ter pritrdišča za otroške sedeže (ISOFIX).

Tehničnih novitet ni za pričakovati. Motorji bodo spadali v emisijski razred EURO 4. Na volja sta sprva dva bencinska (1,2 in 1,4), sledijo še dizelski.