Ferrari testiral štiri dni v Franciji

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Mediji so že pred časom zapisali, da je Ferrari obupal nad letošnjo sezono ter da se že aktivno pripravljajo za naslednjo sezono. Temu je potrebno oporekati, kajti Ferrari je včeraj zaključil štiri dnevna testiranja v…

Mediji so že pred časom zapisali, da je Ferrari obupal nad letošnjo sezono ter da se že aktivno pripravljajo za naslednjo sezono. Temu je potrebno oporekati, kajti Ferrari je včeraj zaključil štiri dnevna testiranja v Paul Ricardu na jugu Francije, kjer so se osredotočili predvsem na razvoj gum.

Ferrari je testiral v Paul Ricardu na konfiguraciji steze 2C-SC dolgi 4,145 km. Michael Schumacher se je s svojim F2005 podil po stezi predvsem zaradi zaključka razvoja gum Bridgestone za letošnje leto oziroma za zadnji dve preostali dirki (VN Japonske in VN Kitajske). Bivši prvak je prevozil 128 krogov.

Vse skupaj je zanj še kako pomembno, kajti bori se še za tretje mesto v skupnem seštevku, kjer imasta z Juan Pablo Montoyo isto število točk (60). Nevarna pa je tudi Toyota, ki z 81 točkami zaostaja za Ferrarijem le za 17 točk.