Mazda5 odlično na Euro NCAP

Aktualno

Mazda je z novim enoprostorcem srednjega razreda Mazdo5 dobro prenesla testiranje Euro NCAP ( European New Car Assessment Programme ), dobila je kar najvišjo oceno – pet zvezdic. S skupnim seštevkom 33 točk je Mazda5,…

Mazda je z novim enoprostorcem srednjega razreda Mazdo5 dobro prenesla testiranje Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), dobila je kar najvišjo oceno – pet zvezdic. S skupnim seštevkom 33 točk je Mazda5, kar zadeva zaščito voznika in potnikov v primeru trčenja, med najboljšimi avtomobili v svojem razredu.

Pri čelnem trčenju z zamikom je Mazda5 dobila 84% od vseh možnih (13 točk), z dvema dodatnima točkama za elektronski sistem na napreivezane varnostne pasove.

Mazda5 pa se v svojem razredu ponaša tudi z dvojnimi drsnimi vrati, ki pripomorejo k lažjemu vstopu potnikov v drugo in tretje vrsto sedežev. Drsna vrata pa so tudi varna, kajti na bočnem testnem trčenju je dosegla maksimalno možno oceno – 18 točk!

Varnost pa ni edini atribut te mazde, v njej najdete prostora do sedem oseb, prilagodljive sedeže, živahne bencinske in dizelske motorje ter seveda dinamično zoom-zoom obliko!