Driftanje po Mobikrogu

Aktualno

Driftanje je prepovedano na navadnih cestah, nekateri so to izkusili že v praksi, čeprav tu ne gre za velike hitrosti, ampak vseeno. V tem športu prednjačijo predvsem lastniki BMW-jevih vozil, zato klubu ni preostalo drugega,…

Driftanje je prepovedano na navadnih cestah, nekateri so to izkusili že v praksi, čeprav tu ne gre za velike hitrosti, ampak vseeno. V tem športu prednjačijo predvsem lastniki BMW-jevih vozil, zato klubu ni preostalo drugega, kot da najamejo dirkališče Mobikrog, da se člani malo znorijo. Medse so spustili le še vozila znamke Mini.

Čeprav je megleno sobotno jutro namigovalo na slabo vreme, se je kasneje razvilo v pravi topli jesenski dan. Program srečanja je bil pester, od voženj (driftanja ter peljanja na čas), car styling contesta do spretnostnih voženj. Za vstop na dirkališče je bila potrebna predprijava, kajti srečanje je bilo zaprtega tipa, vendar se je kljub temu prijavilo veliko zasvojencev bencina. Obiskovalcev je bilo približno 280 in kar 50 voznikov.

Vožnje so potekale v mirnem ozračju, videti se je dalo veliko lepih driftov, kot tudi neuspelih. Gume so se cefrale na koščke in priča smo bili mnogo glasnih pokov gum. Kdor pa ni hotel uničevati gum svojega jeklenega konjička se je lahko udobno namestil pred TV zaslonom in odigral dirko na xbox-u ali PlayStationu2. Poskrbljeno pa je bilo tudi za glasbo, hrano in pijačo.

BMWu klubu je edenimu poleg Honda klubu uspelo izpeljati tako veliko srečanje pa čeprav za zaprtimi vrati, sicer pa ima skoraj vsakdo dostop do interneta in bi se lahko prijavil. Čestitke! Sedaj lahko pričakujemo podobna srečanja še v okvirju znamk VW, Audi, Alfa Romeo, Opel,…?!