Prva zmaga za Jelena

Motociklizem, Šport

V mestu Latina pri Rimu , se je pri čelo italijansko p rvenstvo v supercrossu. Vzdušje je bilo odlično in organizator je pripravil pravi spektakel. Glavno vlogo je odigral Roman Jelen. Že na sobotnih treningih…

Vmestu Latina pri Rimu, se je pričelo italijansko prvenstvo v supercrossu. Vzdušje je bilo odlično in organizator je pripravilpravi spektakel. Glavno vlogo je odigral Roman Jelen.

Že na sobotnih treningih in nato na kvalifikacijah je šlo vse kot po maslu in obeti so bili zelo vzpodbudni. Na kvalifikacijah jezasedel odlično 3.mesto in se s tem zanesljivo uvrstil v nadaljno tekmovanje. Vse kvalificirane voznike so potem razdelili v dve skupini in Roman je bil v prvi skupini. Že takoj po štartu je bilmed prvimi tremi, kmalu nato jeprevzel vodstvo in ga tudi obdržal do konca dirke. S tem si jezagotovil nastop v velikemfinalu. Ostali so morali seveda skozi polfinalne boje. Skoraj ob polnoči se je pričel težko pričakovani veliki finale. Zaradi zmage v svojiskupini, je Jelentudi prvi izbiral štartno pozicijo.

Tudi tokrat je Jelen dobro potegnil, takoj ob njem pa njegov ekipni sovoznik Davide Degli Esposti. Slednji je povedel, Roman takoj za njim, družbo pa jima je delalCompagnone. Lanskoletni prvak Esposti si je privozil rahlo prednost, Jelen in Compagnone pa sta se preganjala in izmenjevala v vodstvu, kar so številni gledalci pozdravljali z aplauzi. Iz kroga v krog sta sepribliževala vodilnemu in ga tudi ujela. Roman se je vozil na 3. mestu inčakal njune napake, ter jihv zadnjem krogu tudi dočakal. Zapela sta se v zraku, Jelen pa jeprevzel vodstvo in tako zmagal svoj prviveliki finale.

Z dirko sem zelo zadovoljen, saj sem po tolikih letih zopet nastopil na supercrossu, ki se precej razlikuje od motocrossa, ki sem mu posvečal vso svojo kariero. To je zame zelo velik uspeh, saj si nisem upal verjeti, da bi lahko zmagal že na prvi dirki. Občutki so še vedno neverjetni in vsekakor mi bo to dalo novega zagona za naslednje dirke. Konec tedna že potujemo v Španijo na naslednji supercross. Želim si samo čim manj padcev, saj je supercross zelo nevaren kar se tiče poškodb“, je po dirki dejal presrečni Roman Jelen.