Megane Sedan tudi v Iranu

Aktualno

Renault in Pars Khodro sta podpisala sporazum o izdelavi in prodaji modela Mégane Sedan v Iranu. Renault in Pars Khodro (Skupina Saipa) bosta predvidoma v drugi polovici leta 2006 v Iranu pričela z izdelavo in…

Renault in Pars Khodro sta podpisala sporazum o izdelavi in prodaji modela Mégane Sedan v Iranu. Renault in Pars Khodro (Skupina Saipa) bosta predvidoma v drugi polovici leta 2006 v Iranu pričela z izdelavo in prodajo modela Mégane Sedan v štirih razlièicah: z dvema paketoma opreme in bencinskima motorjema 1,6 16V in 2,0 16V.

Proizvodna letna zmogljivost tovarne Pars Khodro v Teheranu za ta model bo do leta 2008 okrog 15.000 avtomobilov. Avtomobile bodo prodajali v skladu z Renaultovimi standardi v izbranih salonih Pars Khodro.

Renault Pars bo zagotovil doseganje Renaultovih standardov kakovosti in k projektu prispeval vse potrebno znanje Renaulta na področju lokalne integracije, komercialne distribucije in kakovosti storitev. Renault Pars, ki ima sedež v Teheranu, je skupno podjetje Renaulta (51 %) in konglomerata AIDCO (49 %). Slednjega so skupaj ustanovili iranska organizacija za industrijski razvoj in obnovo (IDRO) ter dve iranski podjetji za izdelavo avtomobilov – Iran Khodro in Saipa.

Načrt za izdelavo modela Mégane v Iranu dopolnjuje že pričeti projekt izdelave in prodaje modela Logan od leta 2006, pri katerem sodelujeta podjetji Iran Khodro in Saipa. Pomagal bo okrepiti navzočnost Renaulta na iranskem trgu in podjetju Pars Khodro omogoèil popolnejšo ponudbo vozil.