Alonso še tretjič zapored

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Fernando Alonso je podrl tradicijo in tokrat ni zmagal z najboljšega štartnega položaja. Vse oči pa so bile uprte v Michaela Schumacherja v Ferrariju, ki je na dirkališču Enza in Dina Ferrarija uprizoril izjemno predstavo,…

Fernando Alonso je podrl tradicijo in tokrat ni zmagal z najboljšega štartnega položaja. Vse oči pa so bile uprte v Michaela Schumacherja v Ferrariju, ki je na dirkališču Enza in Dina Ferrarija uprizoril izjemno predstavo, saj je Nemec odpeljal eno najboljših dirk v karieri in to šele s 14. štartnega položaja. Samo med prvimi postanki ostalih dirkačev pridobil veliko časa in po prvem dolivanju bencina v boksih, kamor je odšel med zadnjimi, ostal na tretjem mestu. Vse bolj napeto je postajalo prav v zadnjem delu dirke, ko se je svetovni prvak močno približal drugemu Jensonu Buttonu in ga mojstrsko prehitel v šikani imenovani Variante Alta.

Sledil je še drugi postanek, od koder je Michael nazaj na stezo pripeljal tik za Alonsom. Njegova vožnja je spominjala na boj za obstanek in Špancu se je kaj kmalu povečal srčni utrip. Napeto je bilo prav do zadnjega trenutka, ko je ciljno črto prvi prepeljal Fernando Alonso in še tretjič zapored zmagal v letošnji sezoni. Mladi Španec je tako pokazal iz kakšnega testa je in da se brez težav po robu postavi tudi sedemkratnemu svetovnemu prvaku. Na stopničkah se je junakoma dirke pridružil še Britanec Jenson Button.

Srebrno čast je po odličnem začetku in nato neslavnem odstopu Finca Kimija Raikkonena reševal Alex Wurz, ki je zaradi poškodbe Juana Pabla Montoye, dobil svojo priložnost in jo s četrtim mestom več kot odlično izkoristil. Med razočaranaimi sta bila Ginacarlo Fisichella, ki je končal dirko v Tamburellu s tehnično okvaro, Jarno Trulli pa je bil za stopničke tokrat prepočasen.

Težko bi si zamislili boljši scenarij za prvo dirko letošnje sezone na evropskih tleh. Vsaj po razburljivosti so se dirke približale motorističnim in zanimivo bo videti, kaj se bo zgodilo v Šaniji. Domačin Fernando Alonso na eni strani in na drugi Michael Schumacher, ki se bo hotel Špancu za poraz na domačih tleh maščevati. Kaj lahko stori Ferrari na naslednjih dirkah? So rdeči prebrodili začetno krizo? So pri Bridgestoneu ‘odkrili’ skrivni recept in končno izdelali konklurenčne gume? To je le nekaj vprašanj, ki si jih bomo zastavljali do naslednje dirke, ki bo čez štirinajst dni v Barceloni.Vsekakor pa moštvo iz Maranella čaka trdo delo, veliko bodo morali delati, res pa je, da bo Renault v prednosti, saj bodo lahko zamenjali močno ‘izmučeni’ motor medtem, ko bo moral Schumacher nastopati z motorjem, ki je vozil v nedeljo, še v Španiji.