Elektrika tokrat skupaj z nafto

Aktualno

Hibridna tehnologija se z Mercedesovim razredom S seli tudi v luksuzni limuzinski razred. Za razliko od doslej uporabljene kombinacije bencinskega in elektromotorja so se v Stuttgartu odločili za dizelski agregat V8, ki skupaj z električnim…

Hibridna tehnologija se z Mercedesovim razredom S seli tudi v luksuzni limuzinski razred. Za razliko od doslej uporabljene kombinacije bencinskega in elektromotorja so se v Stuttgartu odločili za dizelski agregat V8, ki skupaj z električnim motorjem ponuja kar 340 konjskih sil.

Dodatni elektromotor omogoča, da se lahko dizelski motor kadarkoli neodvisno zažene, z njegovim izklapljanjem ob ustavljanju pa se dosežejo dodatni prihranki pri gorivu. Električna energija se shranjuje v nikelj-metalhibridnih akumulatorjih s kapaciteto 1,9 kWh, ki so nameščeni v dnu prtljažnika, polnijo pa se tudi ob zaviranju. Hibridni S razred do hitrosti sto km/h pospeši v 7,6 s, v povprečju pa naj bi porabil vsega sedem litrov. Prenos moči se vrši s pomočjo sedemstopenjskega samodejnega menjalnika.