Karavan s 6,1 l prostornine motorja

Aktualno

Chryslerjeva hčerinska znamka Dodge je na avtomobilskem salonu v Los Angelesu obelodanila posebno SRT različico magnuma z zmogljivim Hemi-V8 agregatom. Za osnovo sicer služi pri nas bolj znani chrysler C300 touring, ki so ga pri…

Chryslerjeva hčerinska znamka Dodge je na avtomobilskem salonu v Los Angelesu obelodanila posebno SRT različico magnuma z zmogljivim Hemi-V8 agregatom. Za osnovo sicer služi pri nas bolj znani chrysler C300 touring, ki so ga pri Chryslerju napotili v lasten tunerski oddelek Street and Racing Technologies.

Medtem ko ima serijski agregat 5,7 l delovne prostornine, so jo pri posebni različici dvignili na 6,1 l, kar pa ni edina sprememba, saj so namestili tudi nove glave valjev, dodelali izpušni sistem in zvišali kompresijsko razmerje. Rezultat je dodatnih 85 KM in 569 Nm največjega navora, ki je na voljo pri 4.800 vrt/min. To seveda ni mačji kašelj, zato magnum SRT 8 do hitrosti sto km/potrebuje le nekaj manj kot pet sekund. Ob tem so poskrbeli tudi za stabilnost, zaradi česar so predelali podvozje, namestili nadzor stabilnosti in znižali karoserijo za 2,5 cm. Skupaj z namestitvijo 20-palčnih koles so dosegli tudi agresiven vizualni učinek, ki ga krepi križasta maska motorja in izrazito poudarjeni blatniki. Cene za športni kombi zaenkrat še niso znane, ameriške kupce pa bodo že v osnovi razvajali električno nastavljivi športni sedeži, zmogljiv avdio sistem in usnjeni dodatki v prostorni notranjosti.