Multimedijska tehnologija za varnost in zabavo

Aktualno

V Nagoyi na Japonskem je Nissan predstavil multimedijski sistem, ki lahko na vgrajenem zaslonu naenkrat prikazuje štiri različne posnetke sedmih kamer. Le-te so nameščene na sprednjem in zadnjem delu ter na straneh vozila, kar omogoča…

V Nagoyi na Japonskem je Nissan predstavil multimedijski sistem, ki lahko na vgrajenem zaslonu naenkrat prikazuje štiri različne posnetke sedmih kamer. Le-te so nameščene na sprednjem in zadnjem delu ter na straneh vozila, kar omogoča vozniku popoln pregled na dogajanje okoli vozila, tudi v mrtvih kotih. Koncept nakazuje možne varnostne rešitve prihodnosti, poleg tega pa je na drugem zaslonu, nameščenem na zadnjih sedežih, mogoče sočasno predvajati DVD. Celoten sistem temelji na mreži iz optičnih vlaken s hitrostjo prenosa podatkov 400 Mbps.

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine