Prve neuradne informacije

Aktualno

Čeprav je uradna predstavitev novega seat leona napovedana šele za avtomobilski salon v Barceloni maja prihodnje leto, po spletu že krožijo neuradne fotografije športnega »golfa« iz Španije. Novi leon bo izdelan na enaki koncernski platformi,…

Čeprav je uradna predstavitev novega seat leona napovedana šele za avtomobilski salon v Barceloni maja prihodnje leto, po spletu že krožijo neuradne fotografije športnega »golfa« iz Španije. Novi leon bo izdelan na enaki koncernski platformi, kot sorodna modela toledo in altea z medosno razdaljo 2,58 m, pa tudi optično bo le malo oddaljen od drugih novodobnih seatov, ki so nastali pod peresom bivšega »alfista« Walterja de Silve.

V primerjavi z alteo bo novi leon, ki bo na ceste zapeljal kmalu za uradno predstavitvijo, nekoliko večji, v dolžino bo meril 4,32 m. Sprva bodo kupci lahko posegli po štirivratni izvedbi z zakritimi zadnjimi kljukami (na fotografijah), kar je zopet značilnost avtomobilov znamke Alfa Romeo, kasneje pa bo na izbiro tudi dvovratna različica. Leon bo znotraj koncerna VW pozicioniran kot športno kompaktno vozilo in bo predvidoma opremljen z močnejšimi motorji, kot jih ima pod motornim pokrovom novi golf.