Honda pričenja s proizvodnjo novega Civica

Aktualno

Honda začenja množično proizvodnjo novega Civica z obnovitvijo normalne proizvodnje v tovarni družbe Honda of the UK Manufacturing Ltd (HUM) v Swindonu in razpisuje 500 novih delovnih mest, da bo v letu 2012 dosegla napovedano…

Honda začenja množično proizvodnjo novega Civica z obnovitvijo normalne proizvodnje v tovarni družbe Honda of the UK Manufacturing Ltd (HUM) v Swindonu in razpisuje 500 novih delovnih mest, da bo v letu 2012 dosegla napovedano povečanje proizvodnje.

 
3E9995BE-2BA2-11E1-96F1-EAC965B94067Začetek množične proizvodnje novega Civica se je zavlekel za en mesec zaradi tajskih poplav. V začetku leta je na načrtovani potek vplivalo tudi pomanjkanje delov, ki ga je povzročil potres na Japonskem.
 
Predsednik Honda Motor Europe, Manabu Nishimae je v svojem nagovoru ob slovesnosti  dejal, da Honda ostaja popolnoma zavezana proizvodnji avtomobilov in motorjev v Evropi s tovarno Swindon kot središčem svojih evropskih proizvodnih aktivnosti, kar ta hip izpričuje tudi prihod na trg novega Civica. Dodal je, da je Honda v Evropi prebolela krizo s pričakovanim znatnim povečanjem proizvodnje v letu 2012.
 
Ob objavi 500 novih delovnih mest je direktor HUM, Andy Piatek dejal, da bo druga avtomobilska tovarna (Car Plant 2) obnovila dvoizmensko poslovanje proti koncu pomladi prihodnjega leta, kar bo pomenilo potrebo po novih zaposlitvah poleg zdajšnjih 3000 zaposlenih. Zbiranje vlog bo steklo takoj prek spletnega mesta HUM na naslovu www.hondamanufacturingcareers.co.uk.
 
V zvezi s Hondino objavo je ministrski predsednik David Cameron dejal: “To je imenitna novica in velikanska spodbuda delavcem, avtomobilski industriji ter družbi UK manufacturing. Honda tako prispeva k resničnemu preporodu v britanski avtomobilski industriji in s svojo visoko izurjeno delovno silo ostajamo vodilna sila nove tehnologije in razvoja. Hondin uspeh je velikega pomena za naše gospodarstvo in storili bomo vse, kar je v naši moči, da bo ta izjemno pomembna panoga rasla in uspevala.”
 
Dodatno k novemu Civicu in že uspešnemu Jazzu bo naslednje leto prineslo tudi začetek množične proizvodnje novega evropskega CR-V skupaj z uvedbo proizvodnje malega dizelskega motorja, prav tako v Swindonu. Proizvodni obseg avtomobilov naj bi se v letu 2012 podvojil na 180.000 enot.