Honda že ima motor za Civica WTCC

Avtomobilizem, Šport

Honda je predstavila nov dirkalni motor HR412E, ki bo poganjal tekmovalnega Civica na prvenstvu turnih avtomobilov WTCC. Hondina družba R&D je po naročilu naredila popolnoma nov 1,6-litrski 4-valjni bencinski motor s turbinskim polnjenjem in neposrednim…

Honda je predstavila nov dirkalni motor HR412E, ki bo poganjal tekmovalnega Civica na prvenstvu turnih avtomobilov WTCC ( World Touring Car Championship).

Hondina družba R&D je po naročilu naredila popolnoma nov 1,6-litrski 4-valjni bencinski motor s turbinskim polnjenjem in neposrednim vbrizgom v svojem centru za raziskave in razvoj s sedežem v Tochigiju na Japonskem, ki popolnoma ustreza predpisom mednarodne zveze FIA.
 
992DB0EE-DAE5-11E1-81F8-91B165B94067Razvojni direktor Hondine družbe R&D Daisuke Horiuchi je dejal: “Pri neprekinjenem tehnološkem razvoju motorja z notranjem izgorevanjem je termična učinkovitost izrednega pomena, tudi dirkalni motorji niso izjema. HR412E motor je razvit in pripravljen za večjo učinkovitost. HR412E motor predstavlja novo generacijo super zmogljivih dirkalnih motorjev Honda. Vsi inženirji v razvojnem centru R&D so trdo delali, da so razvili motor, ki bo v dirkalne avtomobile vnesel odlično vodljivost brez kompromisa glede na zmogljivost. Prepričani smo, da je razvoj tega revolucionarnega motorja pripomogel tudi v korist nam ob progi. Pomagal nam bo za nadaljnji razvoj učinkovitosti motorjev v naših osebnih vozilih.”
 
Motor HR412E je že dostavljen moštvu Honda Racing Team JAS, ki ga vodi JAS Motorsport iz Milana – Hondin dolgoletni dirkalni partner in je uspešno opravil vse začetne teste.
 
Kot znano, bosta Italijan Gabriele Tarquini in Portugalec Tiago Monteira, voznika Hondinega tovarniškega moštva, vstopila v WTCC že to sezono z enim avtomobilom. Za volanom njenega “Civica WTCC” bo nekdanji voznik formule ena Tiago Monteiro, ki se bo udeležil treh dirk, najprej oktobra letos v Suzuki. Honda R&D in Mugen bosta moštvu zagotavljala podporo na dirkališču.
 
Oba voznika bosta nato tekmovala v celotnem prvenstvu WTCC prihodnje leto 2013.