Hirvonen in Lehtinen pri Citroënu

Avtomobilizem, Šport, WRC

Ob koncu uspešne sezone 2011, zaznamovane z desetimi zmagami, sedmim naslovom konstruktorjev za ekipo Citroën Total World Rally Team in osmim naslovom voznikov in sovoznikov za Sébastiena Loeba in Daniela Elenaja*, ekipa Citroën Racing že…

Ob koncu uspešne sezone 2011, zaznamovane z desetimi zmagami, sedmim naslovom konstruktorjev za ekipo Citroën Total World Rally Team in osmim naslovom voznikov in sovoznikov za Sébastiena Loeba in Daniela Elenaja*, ekipa Citroën Racing že načrtuje za leto 2012 s prihodom nove ekipne zasedbe.

 
F0009AB8-10FA-11E1-93F3-663A66B94067Vodstvo ekipe Citroën Racing je dokončno odločilo o prekinitvi sodelovanja s Sébastienom Ogierjem in Julienom Ingrassiajem ob koncu sezone 2011, čeprav sta sprva imela veljavno pogodbo do konca leta 2013.
 
V letih 2012 in 2013 se bosta Sébastienu Loebu in Danielu Elenaju v ekipi pridružila Mikko Hirvonen in Jarmo Lehtinen. Finska svetovna podprvaka v letih 2009 in 2011 sta skupno dosegla 14 zmag, na zmagovalne stopničke pa sta stopila 51-krat pri 124 startih na preizkušnjah svetovnega prvenstva v reliju.
 
Olivier Quesnel, direktor ekipe Citroën Racing: “Slovo od Sébastiena Ogierja in Juliena Ingrassiaja je za ekipo precej pretresljiv dogodek. Ekipa Citroën Racing jima je omogočila napredovanje, najprej v razredu JWRC in nato v ekipi Citroën Junior Team in Citroën Total World Rally Team. S petimi zmagami in tretjim mestom voznikov v svetovnem prvenstvu v reliju sta zaključila zelo uspešno sezono in veliko prispevala k osvojitvi naslova konstruktorjev ob Sébastienu Loebu in Danielu Elenaju, ki sta se kot osemkratna svetovna prvaka v reliju vpisala med znamenite osebnosti športnega sveta. Z velikim veseljem zdaj v svoje vrste sprejemamo Mikka Hirvonena in Jarma Lehtinena. Bila sta naša najbolj neukrotljiva tekmeca v zadnjih štirih sezonah in bodočega sodelovanja z njima se že veselimo. Mikko je nadarjen voznik in njegova uravnoteženost bo omogočila ubranitev naslova konstruktorjev.”
 
• Uradne rezultate objavlja FIA.