Hidria v vozilih volkswagen

Aktualno

Hidria bo v prihodnje dodatno okrepila svojo prisotnost v hibridnih in električnih vozilih, saj bo z aplikacijo lamel električnega stroja za hibridni pogon odslej prisotna tudi v vozilih volkswagen. Gre za projekt, ki je plod strokovnjakov Hidrie Bausch.

742594EC-607A-11E0-91F2-383E65B94067Hidria bo v prihodnje še dodatno okrepila svojo prisotnost v hibridnih in električnih vozilih, saj bo s serijsko aplikacijo lamel električnega stroja za hibridni pogon odslej prisotna tudi v vozilih iz skupine Volkswagen. Gre za projekt, ki je plod dela strokovnjakov Hidrie Bausch v Nemčiji. Poleg krepitve položaja Hidrie v vse pomembnejšem in tržno zanimivem segmentu hibridizacije in elektrifikacije vozil, je to tudi nov korak na poti strateške usmeritve v čistejšo in energetsko učinkovitejšo mobilnost.

 
Hidriine lamele bodo vgrajene v električni stroj, ki je nameščen prečno na smer vožnje, poleg motorja z notranjim izgorevanjem. Prva aplikacija Hidriinih lamel bo v hibridni izvedenki Volkswagnove Jette, kasneje pa bodo Hidriine lamele predvidoma pomagale tudi pri pogonu hibridnih različic VW Golfa in Passata. Omenjena vozila se bodo tako lahko pohvalila z bistveno manjšo porabo goriva in manjšimi izpusti ogljikovega dioksida,  obenem pa tudi s precej večjo zmogljivostjo.
 
Prednost Hidriine rešitve je predvsem v izredno kompaktni obliki in togosti samega izdelka, kar omogoča posebna tehnologija za spajanje lamel. Serijska proizvodnja izdelka, ki je bil razvit v sodelovanju med kupcem in strokovnjaki Hidrie Bausch, se bo predvidoma začela novembra letos. Obseg proizvodnje bo v začetni fazi znašal približno 15.000 sistemov letno, v naslednjih letih pa se bo obseg predvidoma povečal na 50.000 sistemov letno.
 
Hidria svojo razvojno dejavnost v zadnjem času intenzivno usmerja na področje hibridnih in električnih vozil. Poleg razvoja »start-stop« sistema za dvokolesa, inovativnega zaganjalnika-generatorja in enote za povečevanje dosega električnih vozil, imenovanega »range extender«, Hidria svoje razvojne potenciale usmerja tudi na področje rešitev za elektromehanske volanske sisteme. Ti prispevajo k večji varnosti potnikov, večji okretnosti vozila ter večji energetski učinkovitosti.