Hidria vnovič prepričala multinacionalko PSA Peugeot Citroen

Poslovno

Korporacija Hidria je sklenila nov, 30 milijonov evrov vreden posel, s francosko multinacionalko PSA Peugeot Citroen. Hidria AET bo za Peugeot Citroen v obdobju 2017 – 2022 dobavljala ogrevalne svečke za njihov osrednji, najštevilčnejši in zato tudi najpomembnejši dizel motor, z oznako DV5Rx. Na vrhuncu projekta, predvidoma leta 2019, bo Hidria z ogrevalnimi svečkami opremila […]

Korporacija Hidria je sklenila nov, 30 milijonov evrov vreden posel, s francosko multinacionalko PSA Peugeot Citroen. Hidria AET bo za Peugeot Citroen v obdobju 2017 – 2022 dobavljala ogrevalne svečke za njihov osrednji, najštevilčnejši in zato tudi najpomembnejši dizel motor, z oznako DV5Rx.

Na vrhuncu projekta, predvidoma leta 2019, bo Hidria z ogrevalnimi svečkami opremila več kot 1 milijon vozil, proizvedenih v skupini PSA Peugeot Citroen. Korporacija Hidria se s tem poslom še dodatno krepi v vrhu avtomobilistične industrije.

Skupina PSA Peugeot Citroen je drugi največji proizvajalec dizelskih motorjev na svetu. Hidria danes pokriva 40 odstotkov njenih potreb. S podpisom nove, 30 milijonov evrov vredne pogodbe, Hidria od leta 2017 postaja ključni partner skupine PSA.  Večina dizelskih motorjev, proizvedenih v Peugeot Citroenu (80 odstotkov), bo namreč opremljena s Hidriinimi ogrevalnimi svečkami. Te so dimenzijsko prilagojene novemu dizelskemu motorju družbe Peugeot Citroen in nadgrajene z izboljšavami v procesu sestave. Nova Hidriina svečka bo omogočala še učinkovitejši hladni zagon dizelskega motorja. Zaradi nje pa se bo v fazi ogrevanja motorja in med Start & Stop prehodi v zrak sproščalo tudi manj okolju škodljivih plinov.

Pogodba je za Hidrio zelo pomembna, saj ji omogoča nadaljnji razvoj korporacije. Multinacionalka PSA je s tem poslom Hidrii izkazala veliko čast in nagrado za uspešno delo v preteklosti, saj s PSA-jem sodeluje že od leta 2006. S sklenjeno pogodbo je Hidria vnovič dokazala, da je sposobna zagotavljati visoke kriterije kakovosti, odzivnosti in točnosti dobav ter nenazadnje potrdila tudi svojo cenovno konkurenčnost, ki v avtomobilističnem svetu igra zelo pomembno vlogo.