Hidria v Mercedes-Benz E in C

Aktualno

Hidria je ob pospešenih vlaganjih v razvoj visokotehnoloških rešitev za avtomobilsko industrijo v zadnjih letih utrdila svoj položaj med vodilnimi proizvajalci, ko gre za razvoj in proizvodnjo lamel za elektrifikacijo vozil.

Hidria je ob pospešenih vlaganjih v razvoj visokotehnoloških rešitev za avtomobilsko industrijo v zadnjih letih utrdila svoj položaj med vodilnimi proizvajalci, ko gre za razvoj in proizvodnjo lamel za elektrifikacijo vozil. V preteklosti je Hidria tako med drugim že sodelovala z Daimlerjem, predvsem pri projektu razvoja popolnoma električnega prestižnega Mercedesa SLS E – cell, v preteklih tednih pa so sodelovanje z omenjenim proizvajalcem uspeli še nadgraditi. Hidria je namreč vstopila v projekt razvoja in v nadaljevanju tudi serijske proizvodnje lamel za najnovejšo generacijo električnega motorja za hibridni pogon osebnih vozil Mercedes razreda C in E, ki bo v prihodnosti vgrajen tudi v preostali nabor Daimlerjevih vozil. S tem dodatno utrjujejo svoj položaj med vodilnimi ponudniki rešitev v vozilih premijskih blagovnih znamk, obenem pa tudi dodatno uresničujejo svojo vizijo in poslanstvo na področju zelene mobilnosti. 

mercedes-benz e 2013Hidria je v zadnjih letih močno okrepila svojo prisotnost tudi na področju razvoja in proizvodnje lamel za elektrifikacijo vozil. Osredotočajo se na osvajanje tržnega potenciala pri sistemskih dobaviteljih za proizvajalce osebnih in komercialnih vozil kot so Bosch, Magna, Continental in drugi. Med prvimi s področja neposredne dobave proizvajalcu osebnih avtomobilov je bilo prav partnerstvo, sklenjeno z Daimlerjem. Tedaj je šlo za projekt razvoja popolnoma električnega modela Mercedes  SLS E – cell z električnim pogonom, kjer vsako kolo ločeno poganja svoj elektro motor.

Daimler pa medtem še naprej investira tudi v svoje hibridne električne pogone, zlasti v nove, visoke tehnologije in izjemno zahtevne oblike motorja. Hidria je tako v minulih tednih uspela nadgraditi obstoječe sodelovanje z Daimlerjem tudi na tem področju. Vstopili so namreč v projekt  razvoja in v prihodnje tudi serijske proizvodnje lamel za najnovejšo generacijo električnega motorja za hibridni pogon osebnih vozil.  Slednji bo prisoten v vozilih znamke Mercedes C in E, v prihodnosti pa ga bodo vgrajevali v celoten nabor Daimlerjevih vozil.

Nominacija Hidrie za omenjeni Daimlerjev projekt za podjetje predstavlja izreden uspeh, obenem pa tudi potrjuje pravilnost strategije na področju zelene mobilnosti. Za načrtovanje vseh visokotehnoloških rešitev, dizajna, izdelavo vseh orodij, pripravo ter vodenje projekta bo v celoti skrbela ekipa Hidriinih strokovnjakov iz Slovenije in Nemčije, večina predvidene prototipne in serijske proizvodnje pa je načrtovana na lokaciji Hidrie Bausch  v Nemčiji.