Hidria v Berlinu s 30 mio EUR za hibridne Audije prihodnosti

Poslovno

Korporacija Hidria je na 19. sejmu CWIEME v Berlinu, najpomembnejšem evropskem in globalnem stičišču inovativnih proizvajalcev tehnologij in materialov za elektromotorje na svetu, pridobila 30 milijonov evrov vreden projekt za dobave ključnih delov pogonskega elektromotorja, ki se bo prednostno vgrajeval v Audijeve, pa tudi nekatere druge modele avtomobilov prihodnosti s hibridnim elektro pogonom. Hidria s […]

Korporacija Hidria je na 19. sejmu CWIEME v Berlinu, najpomembnejšem evropskem in globalnem stičišču inovativnih proizvajalcev tehnologij in materialov za elektromotorje na svetu, pridobila 30 milijonov evrov vreden projekt za dobave ključnih delov pogonskega elektromotorja, ki se bo prednostno vgrajeval v Audijeve, pa tudi nekatere druge modele avtomobilov prihodnosti s hibridnim elektro pogonom.

Hidria s tem dogovorom nadgrajuje že predhodno dogovorjene dobave ključnih delov hibridnih pogonov Peugeotu, Volvu, Volkswagnu, Renaultu, Mercedesu in Chryslerju, s čimer potrjuje, da si sodobnega električno gnanega avtomobila brez Hidriine prisotnosti na pogonskem elektromotorju kmalu ne bo več moč predstavljati.

hidria-in-john-deere

Hidria je avtomobilske proizvajalce znova prepričala s svojo inovativnostjo in kakovostjo, ki jo je tokrat uporabila pri razvoju in izdelavi sistema elektromotorja in generatorja v tako imenovanih »mehkih hibridih«. Hidriin sistem avtomobilu omogoča dodatno moč pri pospeševanju, pri zaviranju ali vožnji navzdol pa proizvaja električno energijo in polni baterije, potrebne za zagon motorja z notranjim izgorevanjem in pogonsko električno asistenco. Sistem se bo v avtomobile srednjega in višjega cenovnega razreda začel vgrajevati v letu 2016, z njim pa bo predvidoma opremljenih okrog pol milijona avtomobilov na leto.

Sodobne zelene mobilnosti si kmalu ne bo več mogoče  predstavljati brez pogonskih elektromotorjev. Na tem področju se Hidria razvija v enega vodilnih globalnih ponudnikov inovativnih rešitev ključnih delov elektromotorja. S svojimi inovativnimi rešitvami je Hidria prepričala že marsikaterega zahtevnega proizvajalca avtomobilov, pa tudi letal, medicinskih pripomočkov, črpalk, ročnih orodij in drugih izdelkov. Berlinski sejem CWIEME je odlična priložnost za zaključevanje pomembnih projektov, kar se Hidria še kako dobro zaveda, saj je na sejmu prisotna že več kot 10 let. Skupaj s preko 750-imi globalnimi ponudniki in proizvajalci najnovejših tehnologij in sistemov za elektromotorje pomembno vpliva na razvoj naprav, brez katerih dandanašnje življenje in delo ne bi moglo potekati na način, kot smo ga vajeni.