Hidria pridobila posel pri koncernu PSA

Aktualno

Hidria je bila kot razvojni dobavitelj korporacije PSA nominirana za izdelavo in dobavo vžignih sistemov za hladen zagon motorja EURO 6. Rešitev, ki jo razvijajo strokovnjaki Hidrie AET, bo od začetka leta 2014 do 2017 vgrajena v 1.4 Hdi in 1.6 Hdi motorje znamk Peugeot in Citroen.

Korporacija Hidria je bila kot razvojni dobavitelj korporacije PSA nominirana za izdelavo in dobavo vžignih sistemov za hladen zagon dizelskega motorja generacije EURO 6.
 

9F22D200-516E-11E1-AA81-E45F66B94067Rešitev, ki jo razvijajo strokovnjaki Hidrie AET, bo od začetka leta 2014 do vključno 2017 vgrajena v 1.4 Hdi in 1.6 Hdi EURO 6 motorje znamk Peugeot in Citroen. Hidriina rešitev se med drugim ponaša z visoko energetsko učinkovitostjo, posledično pa tudi z občutnim zmanjšanjem emisij. Vrednost celotnega projekta znaša 25 milijonov evrov.

Vžigni sistemi bodo uporabljeni v novi generaciji glavne palete dizelskih motorjev koncerna PSA. Omenjene Hidriine rešitve bodo s tem prisotne v številnih Peugeotovih oz. Citroenovih vozilih, med drugim v P208, P308, P3008, C3, C4 in drugih, pa tudi v vozilih znamk Ford, Jaguar, Land Rover in drugih.
 
Ta pogodba pomeni izjemno priznanje Hidriinim inovativnim razvojnim sposobnostim na dizelskih motorjih in predstavlja bistveno nadgradnjo dosedanjega sodelovanja med obema korporacijama ter pomembno referenco za druge posle, ki jih ima Hidria v postopku pridobivanja.
 
Hidria sicer še naprej intenzivno vlaga v razvoj naprednih inovativnih rešitev na področju avtomobilskih tehnologij in je kot predrazvojni oz. razvojni dobavitelj dejansko prisotna v novih vozilih domala vseh pomembnejših svetovnih znamk avtomobilov.