Hidria poglablja sodelovanje s koncernom VW

Poslovno

Hidria je bila v začetku letošnjega leta, kot smo že sporočili, s strani nemškega koncerna Volkswagen nominirana za razvoj in dobavo ključnih delov za nove V6 in V8 bencinske motorje, ki jih bo VW od leta 2015 naprej vgrajeval v premijska vozila znamk Audi, Bentley, Porsche in Volkswagen. Tedaj je šlo za dogovor v vrednosti […]

Hidria je bila v začetku letošnjega leta, kot smo že sporočili, s strani nemškega koncerna Volkswagen nominirana za razvoj in dobavo ključnih delov za nove V6 in V8 bencinske motorje, ki jih bo VW od leta 2015 naprej vgrajeval v premijska vozila znamk Audi, Bentley, Porsche in Volkswagen.

Tedaj je šlo za dogovor v vrednosti 21 milijonov evrov, ki je dodatno potrdil Hidriine kompetence na segmentu visoko učinkovitih motorjev z notranjim izgorevanjem. V zadnjih tednih smo sodelovanje s koncernom VW še dodatno poglobili z že dogovorjenimi novimi projekti, dodatno pa potekajo tudi pogovori o podaljšanju že obstoječih projektov. Hidria bo tako  v prihodnjih nekaj letih koncernu VW na podlagi veljavnih pogodb skupno dobavila rešitve oz. sestavne dele v skupni vrednosti preko 50 milijonov evrov. To le še dodatno utrjuje pozicije Hidrie, ki v očeh najpomembnejših globalnih »igralcev« v avtomobilski industriji velja za inovativno, perspektivno in zaupanja vredno korporacijo.

Hidria se od leta 2005 na evropskem in globalnem trgu postopoma prebija med svetovno vodilne družbe za rešitve na segmentu motorjev z notranjim izgorevanjem, električnih pogonskih sistemov in volanskih sistemov. Med drugim je ekskluzivni dobavitelj ključnih delov volanskih sistemov v premijskih blagovnih znamkah (Audi A6, Audi Q5, BMW serije 5 in 6, Porsche 911, Boxter, Macan, od l. 2015 naprej Mercedes E in Jaguar XF), pokriva preko 15 odstotkov svetovnih potreb po hladnem zagonu dizelskih motorjev, z rešitvami na električnih pogonskih agregatih pa je po prvem dizelskem hibridu na svetu, Peugeotu 3008, prav tako opremila že številna hibridna in električna vozila premijskih blagovnih znamk, med drugim tudi ekskluzivne  Mercedes e-SLS in hibridni Porschejev Spyder 918.

hidria-in-john-deere

Na tej podlagi je sedaj koncern VW Hidrii zaupal tudi razvoj in od leta 2016 tudi serijsko proizvodnjo sestavnih delov variabilne vodne črpalke, ki bodo vgrajeni v vse nove koncernske motorje z oznakama V6 in V8. Serijska proizvodnja omenjenih visokotehnoloških rešitev bo potekala na Hidriini koprski in spodnjeidrijski lokaciji.

Dogovor je rezultat kompetenc Hidriinih strokovnjakov, ki z razvojnimi ekipami sodelujejo v najzgodnejših fazah koncipiranja novih rešitev. Nova Hidriina visokotehnološka rešitev je med drugim pomembna tudi z vidika ekologije, ki se ji v Hidrii v skladu z našim poslanstvom še posebej posvečamo. Novi V6 in V8 motorji bodo v primerjavi s sedanjimi primerljivimi za bistveno boljše performanse porabili manj goriva in s tem odločno znižali izpuste škodljivih toplogrednih plinov v okolje.