Hibrid KIA Soul EV

Aktualno, Saloni

Novi električni Kia Soul EV je evropsko premiero doživel 4. marca 2014 na 84. avtomobilskem salonu v Ženevi. Z utelešanjem ikoničnega dizajna nedavno predstavljene druge generacije Soula bo povsem novi Kia Soul EV postal Kiin prvi globalni električni model, katerega prodaja se bo pričela v drugi polovici 2014.

Soul-EV-kia
Novi električni Kia Soul EV je evropsko premiero doživel 4. marca 2014 na 84. avtomobilskem salonu v Ženevi. Z utelešanjem ikoničnega dizajna nedavno predstavljene druge generacije Soula bo povsem novi Kia Soul EV postal Kiin prvi globalni električni model, katerega prodaja se bo pričela v drugi polovici 2014.

Soul EV je električno vozilo z visoko zmogljivostno litij-ionsko polimersko baterijo (27 kWh) in energijsko gostoto 200 Wh/kg. Moč prihaja iz 81,4-kilovatnega (110 KM) električnega motorja), ki proizvaja 285 Nm navora. Zahvaljujoč dosegu kar 200 kilometrov z enim samim polnjenjem je vozilo namenjeno voznikom, ki dnevno vozijo na krajših razdaljah.

Soul-EV-kia

Soul EV bo precej pridobil z izboljšanima vožnjo in vodljivostjo, saj se lahko pohvali z nižjim težiščem, predelanima platformo in šasijo ter novimi materiali, ki so oblikovani tako, da zmanjšajo hrup, vibracije in rezkost.

Da bi maksimalno izkoristili učinkovitost in doseg električnega Soula EV, so v vozilo vgradili številne tehnologije, ki varčujejo z energijo in zmanjšujejo težo baterije ter povečujejo doseg vozila. To zajema novo napredno ogrevanje, prezračevanje in klimatsko napravo, vključno z edinstvenim prezračevalnim sistemom, ki je namenjen le vozniku, regenerativnim zaviranjem s kar štirimi načini zaviranja in sistemom gretja baterije.

Soul EV bo, ko bo v Evropi naprodaj v drugi polovici letošnjega leta, eno najbolj praktičnih vozil na trgu, saj baterija minimalno posega v kabinski in prtljažni prostor. Tako kot vsi ostali modeli Kia tudi Soul EV kupcem s 7-letno garancijo (do 150.000 km) na celotno vozilo zagotavlja brezskrbnost.