Harrach najhitrejši v Mariboru

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Beppo Harrach in njegov sovoznik Andreas Schindbachler sta z mitsubishijem lancerjem EVO9 R4 zmagala na 9. Škoda reliju v Mariboru. Avstrijca sta vodila od prve do zadnje hitrostne preizkušnje. Na zmagovalne stopničke sta se uvrstila še Raimund…

Beppo Harrach in njegov sovoznik Andreas Schindbachler sta z mitsubishijem lancerjem EVO9 R4 zmagala na 9. Škoda reliju v Mariboru.

 
D66B3508-A602-11E0-A515-728565B94067Avstrijca sta vodila od prve do zadnje hitrostne preizkušnje. Na zmagovalne stopničke sta se uvrstila še Raimund Baumschlager (škoda fabia S2000) in Piero Longhi (škoda fabia S2000).
 
Beppo Harrach je vodstvo na reliju v Mariboru prevzel že v petek na prvi hitrostni preizkušnji in nato svoje vodstvo pred tekmeci zanesljivo nadzoroval. Čeprav je njegova prednost znašala le med desetimi in petnajstimi sekundami, pravih dvomov v njegovo prvo zmago v Mariboru dejansko ni bilo. Raimund Baumschlager (škoda fabia S2000) je v soboto zjutraj sicer precej zmanjšal zaostanek, toda nato mu je Harrach spet pobegnil. V cilju je imel Harrach 5,5 sekunde prednosti pred avstrijskim prvakom Baumschlagerjem. 
 
“V zaključku relija sem lahko nekoliko spustil ritem, zato se mi je Baumschlager lahko približal. Na cesti je bilo veliko kamenja, tako da nisem hotel tvegati prebite gume ali vozniške napake. Zelo sem vesel zmage na tako težkem reliju kot je mariborski. Hitrostne preizkušnje so bile zelo selektivne in težke, kar daje moji zmagi še dodatno težo,” je bil v cilju zadovoljen Harrach, ki je bil lani v Mariboru tretji. Svoje čase v primerjavi z lani je izboljšal za 1,5 sekunde na kilometer hitrostne preizkušnje!
 
Tretje mesto je v Mariboru osvojil Piero Longhi (škoda fabia S2000), ki je v začetku relija še držal ritem Harracha in Baumschlagerja, nato pa se je raje osredotočil na zmago v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva. Tam Longhi pričakovano ni imel večjega tekmeca, saj je Rok Turk (peugeot 207 S2000) v cilju zaostal za tri minute. Predčasno je moral zaradi tehnične okvare odstopiti Darko Peljhan.
 
Med dvokolesno gnanimi dirkalniki je reli zanesljivo dobil Andreas Aigner (renault clio R3), ki je bil v skupni razvrstitvi peti. V prvi deseterici sta le dva Slovenca – poleg Turka še Tomi Cilenšek (subaru impreza N14) na osmem mestu. 
 
V slovenskem državnem prvenstvu divizije II je po odstopu Logarja zmagal Friderik Vajhandl (citroen C2-R2), drugi je bil Matej Grudnik (renault clio RS), tretji pa Alan Pajk (renault clio RS). V diviziji I državnega prvenstva je zanesljivo zmagal Miha Prek (MG ZR 105)