Gregorič in Voldrih za las ob zmago

Motociklizem, Spidvej, Šport

V nedeljo smo bili v hrvaškem Goričanu priča še uvodni dirki novoustanovljenega Pokalnega prvenstva parov v spidveju. T.i. Pokal Adriatic bo po sedmih dirkah (tri v Sloveniji) dal zmagovalni par v konkurenci petih držav, kolikor jih nastopa v tem tekmovanju. Dirka je postregla tako z dirkaško kot rezultatsko napetostjo in s tem že na začetku […]

V nedeljo smo bili v hrvaškem Goričanu priča še uvodni dirki novoustanovljenega Pokalnega prvenstva parov v spidveju. T.i. Pokal Adriatic bo po sedmih dirkah (tri v Sloveniji) dal zmagovalni par v konkurenci petih držav, kolikor jih nastopa v tem tekmovanju.

Dirka je postregla tako z dirkaško kot rezultatsko napetostjo in s tem že na začetku napovedala, da bodo tudi te prireditve več kot vredne ogleda.

Prva dirka pokalnega prvenstva parov v speedwayu

Med sedmimi pari ima Slovenija kar tri predstavnike, saj je vsak od naših klubov prijavil svojo zasedbo. Najboljšo formo pa sta od slovenskih predstavnikov pokazala člana AMTK Ljubljana Maks Gregorič in Matic Voldrih. Levji delež k 22 točkam je prispeval Gregorič (17 točk), ki je v rednem delu dirke klonil le proti tokrat nepremaganemu domačinu Jurici Pavlicu. Nekoliko slabše se je odrezal Matic Voldrih, ki je v šestih nastopih ob enem padcu nanizal 5 točk.

najboljši slovenec Maks Gregorič

najboljši slovenec Maks Gregorič

Na koncusta bila Gregorič in Voldrih izenačena s parom iz češkega Plzna, odločitev o zmagovalcih dneva je tako padla v dodatni vožnji. Daljšo je žal potegnil Čeh Zdenek Simota, ki je v rednem delu dirke sicer klonil proti Gregoriču, tokrat pa se je bolje znašel in s tem poskrbel, da je na najvišjo stopničko stopil tudi njegov kolega Jan Holub. Tretje mesto je pripadlo domačinom iz Goričana, Krčani Samo Kukovica (13) , Matic Ivačič (2) in Denis Štojs (3) kot rezerva, so bili četrti, Lendavčana Aleksander Čonda (15) ter Ladislav Vida pa peta (2).

Naslednja dirka tega prvenstva bo 20. aprila v Ljubljani.

Rezultati:

1. PK Plzeň, Češka 22+3 točke (Zdeněk Simota 16, Jan Holub 6), 2. AMTK Ljubljana 22+2 (Maks Gregorič 17, Matic Voldrih 5, Jernej Pečnik -), 3. SK Unia Goričan, Hrvaška 20 (Jurica Pavlic 18, Karlo Majnić 2), 4. AMD Krško 18 (Samo Kukovica 13, Matič Ivačič 2, Denis Štojs 3), 5. ST Lendava 17 (Aleksander Čonda 15, Ladislav Vida 2), 6. MSC Moraholam, Madžarska 14 (Patrik Nagy 6, Roland Benkö 8), ZV Wiener Neustadt, Avstrija 13 (Lukas Simon 5, Daniel Gappmaier 8).