Grega Premrl za začetek na spektakel v Vipavski dolini

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Legendarne hitrostne preizkušnje, znameniti zavoji in fantastično vzdušje. Težko bi si želeli boljšega uvoda v novo sezono državnega prvenstva …

Legendarne hitrostne preizkušnje, znameniti zavoji in fantastično vzdušje. Težko bi si želeli boljšega uvoda v novo sezono državnega prvenstva, kot je reli v Vipavski dolini. Grega Premrl se tja podaja z optimizmom, željo po atraktivnih vožnjah in, kar je najpomembneje, novim sovoznikom.

Vili Ošlaj je eden najizkušenejših domačih sovoznikov. Svoje izkušnje je nabiral na prenekaterih dirkah slovenskega državnega prvenstva, obenem pa odlično nastopal tudi na reli prvenstvu Bližnjega vzhoda (MERC). Z Grego Premrlom sta v preteklosti že uspešno sodelovala na nekaterih relijih, tokrat pa bosta moči združila tekom celotne sezone.

58 prijavljenih posadk, nekoliko osvežen vozni park in obujene hitrostne preizkušnje obetajo zanimiv reli. Grega Premrl tja odhaja z željo po konstantno hitrih vožnjah in dobremu rezultatu, ki bi pomenil mirnejše nadaljevanje sezone.

Čeprav utegne biti zadnja, bo Grega Premrl tudi v tej sezoni sedel za volanom dirkalnika Citroen DS3 R3T. Avtomobil je bil pred pričetkom popolnoma obnovljen, tako da bo lahko še bolj trdo zagrizel v skupno 93,50 kilometrov hitrostnih preizkušenj.

Reli se z nočnim superspecialom na ulicah Ajdovščine, ki velja za eno najbolj spektakularnih dejanj celotne sezone DP, prične v petek zvečer, medtem ko bodo posadke večidel časa v dirkalnikih preživele v soboto, ko bo na sporedu 8 HP.