Grega Premrl z novim sovoznikom v sezono 2017 – morda zadnjo s trenutnim dirkalnikom

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Sezona 2017 bo za Grego Premrla prinesla nove izzive, predstavljati pa utegne tudi nove mejnike. Na sovozniški sedež bo prisedel nov sovoznik …

Grega Premrl

Sezona 2017 bo za Grego Premrla prinesla nove izzive, predstavljati pa utegne tudi nove mejnike. Na sovozniški sedež bo prisedel nov sovoznik, najverjetneje pa bo leto 2017 tudi zadnje v dirkalniku Citroën DS3 R3T …

Grega Premrl, pred vami je sezona 2017. Katerih tekmovanj, oz. prireditev se nameravate letos udeležiti?

Naš načrt je odvisen od poteka sezone in ga bomo verjetno še prilagajali. Letos bom predvidoma nastopal na vseh relijih, ki bodo šteli za točke slovenskega državnega prvenstva. Gre za šest relijev, na katerih se bom skušal boriti za najvišja mesta v generalni razvrstitvi ter v konkurenci dvokolesno gnanih dirkalnikov. Poleg tega bom nastopil tudi na izbranih dirkah evropskega reli pokala (ERT) – poleg Croatia Rallyja in Rallyja Nova Gorica, ki štejeta tudi za slo. DP, bom tekmoval tudi na reliju Ina Delta na Hrvaškem. O ostalih dirkah se bomo odločili, ko bomo videli, kako bo s točkami, saj je želja priti na finale. Glede na povabilo se bomo z ekipo udeležili tudi Rallyja Jahorina, za konec sezone pa bom nastopil tudi na Prealpi Master Showu. Sredi sezone se bom morda udeležil tudi gorske dirke v Ilirski Bistrici, kamor morda pripeljem celo svojega Yuga, proti koncu sezone pa bi se rad preizkusil tudi za volanom dirkalnika razreda R5.

Kdo bo sedel na sovozniškem sedežu?

Letos bo na sovozniški sedež prisedel Vili Ošlaj, ki v Sloveniji velja za enega najboljših sovoznikov. Gregor Brešer letos namreč ne bo mogel aktivno sodelovati na relijih. Sodelovanja z Vilijem Ošlajem se zelo veselim, saj sva bila skupaj v preteklosti že zelo uspešna. Je zelo izkušen sovoznik, ki je veliko znanja nabral tudi na zahtevnih relijih v tujini. Na dirkah prvenstva Bližnjega vzhoda, kjer je zelo uspešno nastopal, je sovoznik zaradi specifičnih tras relija odločilen dejavnik. Startala bova na polno že na prvi dirki, saj letos ne bo težav s privajanjem.

Vili Ošlaj

Vili Ošlaj

Dirkalnik za letošnjo sezono ostaja isti. Kaj pa v prihodnje?

Tudi letos bom nastopal s Citroënom DS3 R3T. Dirkalnik smo letos pred začetkom sezone popolnoma obnovili, tako da je v idealni kondiciji. Moja velika želja je, da bi to bila zadnja sezona, ko »sodelujeva« s tem dirkalnikom, saj me mika prestop v močnejšega, predvsem pa štirikolesno gnanega. Tekom sezone bomo videli, kako bo kazalo. Zelo zanimiva se mi zdi ideja z novimi dirkalniki razreda R4, katerih jedro bi predstavljal standarden »kit«, ki ga ekipa sama vgradi. Več o tej ideji bomo izvedeli junija. Si pa želim že letos na kakšnem reliju voziti dirkalnik razreda R5.

DS3 R3T

DS3 R3T je bil pred letošnjo sezono povsem obnovljen

Kako sedaj gledate na lansko sezono? Ste z njo zadovoljni?

Sezona 2016 je bila v celoti gledano zelo uspešna. Poudariti moram, da je bila to moja prva sezona brez odstopa, kar je v današnjem reliju kar redko. Zadovoljen sem z zmago v pokalu Mitropa za dvokolesno gnane dirkalnike in tretjim mestom v generalni razvrstitvi. Na finalu evropskega reli pokala sem osvojil tretje mesto med dvokolesno gnanimi dirkalniki. Nekoliko več bi si morda želel le v slovenskem državnem prvenstvu. Morda so nas od še vidnejših rezultatov oddaljile tudi menjave sovoznikov, saj smo se s štirimi različnimi na nekaterih relijih še pošteno lovili.

DS3 R3T

Sezona 2017 bo morda zadnja z trenutnim dirkalnikom

Kaj v letošnji sezoni pričakujete z rezultatskega vidika?

Želim si, da bi bila sezona 2017 najuspešnejša doslej. Upam na čim bolj zanimive boje z ostalimi posadkami. Upam, da bo konkurenca še bolj ostra kot doslej. Vozil bom na polno, saj se želim na vsakem reliju vključiti v boj za stopničke.

Kakšni so dolgoročni obeti?

Vsako sezono želim stopiti stopničko više in napredovati. Mislim, da mi je to v preteklosti uspevalo. Bolj kot rezultatski vidik mi je pomembno dejstvo, da se razvijam kot športnik in prikazujem vse boljše predstave. Upam, da mi bo sreča naklonjena, ampak veste kako je v našem športu in s čim vse so stvari lahko pogojene.

Beseda za navijače pred letošnjo sezono?

Srčno upam, da bomo letos ob “brzincih” lahko spremljali še več navijačev kot v preteklosti. To je za nas tekmovalce vzpodbuda, da vztrajamo v našem športu in prikazujemo atraktivne predstave. Lahko si le predstavljamo, kako bi izgledalo, če bi se na vsaki prireditvi zbrala množica, kot na primer na ajdovskem superspecialu relija Vipavska dolina. Atmosfera je bila tam fantastična. Upam, da nas bodo letos ljubitelji slovenskega avtošporta podpirali kot doslej. Nestrpno čakam, da se šov prične!