Grega Premrl v Opatiji prvič z dirkalnikom razreda R2

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Po uvodnem reliju slovenskega državnega prvenstva, ki se za ekipo Unikatoy racinga ni razpletel po željah, prihaja druga preizkušnja sezone 2018 …

Po uvodnem reliju slovenskega državnega prvenstva, ki se za ekipo Unikatoy racinga ni razpletel po željah, prihaja druga preizkušnja sezone 2018. V Vipavski dolini sta Grega Premrl in Vili Ošlaj v zadnji tretjini relija zletela s ceste in doživela težjo nesrečo, v kateri jo je hudo skupil njun dirkalnik Citroen DS3 R3T.

Slednji za opatijski reli seveda še ne bo nared, a že pred tem je bil načrt ekipe, da se na tej prireditvi preizkusi z dirkalnikom razreda R2. Premrl in Ošlaj bosta v Opatiji tako nastopila s Peugeotom 208, ki ga pripravlja ekipa OPV racinga.

“Nastopiti s tovrstnim dirkalnikom je bila moja želja že dalj časa. Z ekipo smo se tako že pred sezono odločili, da bo reli v Opatiji najprimernejši za naš prvi preizkus. Želim si, da bi se z dirkalnikom kar najhitreje ujel in uspel voziti v dobrem ritmu. Upam, da se bo dirka za razliko od relija v Vipavski dolini tokrat razpletla po naših željah,” je pred odhodom razmišljal Grega Premrl.

Rally Opatija 2018 bo potekal v dveh tekmovalnih dneh s pričetkom v petek, 4. maja. 104 prijavljene posadke čaka dobrih 100 kilometrov hitrostnih preizkušenj. Premrl in Ošlaj bosta nastopila s startno številko 28.