Gorski reševalci dobili 3 nove Dacie Duster

Zanimivosti

Dacia se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja, gorskimi reševalci. Po odličnih rezultatih sodelovanja v preteklem letu je Dacia tem junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo podarila tri nove terence Dacia Duster. Za uspešen odziv na klic na pomoč gorski reševalci še kako potrebujejo […]

Dacia se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja, gorskimi reševalci. Po odličnih rezultatih sodelovanja v preteklem letu je Dacia tem junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo podarila tri nove terence Dacia Duster.

Za uspešen odziv na klic na pomoč gorski reševalci še kako potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

»V preteklem letu smo se z uporabo dveh Dusterjev osebno prepričali, da je Dacia Duster kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki  je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik in nadaljuje: »Zaradi zanesljivega delovanja so reševalci obe lanskoletni Dacii odkupili, sodelovanje pa letos nadaljujemo še močneje, tokrat s kar tremi Dusterji, ki  nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah«.

Dacia Duster je v izvedenki s štirikolesnim pogonom idealna za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih. To ji zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal (210 mm) in izjemni terenski koti – vstopni (29,3°) in sestopni (34,9°).

Med tremi novimi vozili Dacia Duster bosta dve večinoma delovali v okviru Gorskih reševalnih služb Jezersko in Jesenice, tretji Duster pa je postal »deklica za vse«, saj bo na razpolago vsem društvom in postajam gorske reševalne  službe Slovenije po državi in izven nje. Na Jezerskem bodo z Dusterjem zagotavljali varnost po gorah Kamniško- Savinjskih Alp, na Jesenicah pa bo Duster postal spremljevalec reševalcev po osrednjih Karavankah.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije letos nadaljujeta lani začeto pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.

Nova vozila Dacia Duster z gorskimi reševalci, zbranimi na Šenkovi domačiji na Jezerskem. Z leve: načelnik društva GRS Jezersko Drejc Karničar, podpredsednik GRZS Slavko Rožič in gorski reševalec društva GRS Jesenice Rajko Noč. (Foto: Matej Kerec)

Nova vozila Dacia Duster z gorskimi reševalci, zbranimi na Šenkovi domačiji na Jezerskem. Z leve: načelnik društva GRS Jezersko Drejc Karničar, podpredsednik GRZS Slavko Rožič in gorski reševalec društva GRS Jesenice Rajko Noč. (Foto: Matej Kerec)