Goodyearova pnevmatika UltraGrip 9 prepričala evropske strokovnjake

Zanimivosti

UltraGrip 9, ki izpolnjuje zahteve spremenljivih vremenskih razmer po Evropi, je prepričala s svojo izjemno zmogljivostjo na snegu. Deveta generacija zimske pnevmatike UltraGrip, ki jo je Goodyear na trg lansiral septembra letos, je na petih neodvisnih evropskih testih pnevmatik dosegla dobre rezultate. Pnevmatiko priporočajo strokovnjaki nemške revije Auto Motor und Sport, ki so jo uvrstili na […]

UltraGrip 9, ki izpolnjuje zahteve spremenljivih vremenskih razmer po Evropi, je prepričala s svojo izjemno zmogljivostjo na snegu.

Deveta generacija zimske pnevmatike UltraGrip, ki jo je Goodyear na trg lansiral septembra letos, je na petih neodvisnih evropskih testih pnevmatik dosegla dobre rezultate.

Pnevmatiko priporočajo strokovnjaki nemške revije Auto Motor und Sport, ki so jo uvrstili na zanesljivo drugo mesto. Prepričala jih je s svojo “kratko zavorno potjo in vrhunsko vodljivostjo v ovinku” in si tako prislužila oznaki “najzmogljivejšo na snegu” in “nadvse vodljiva”. Auto Zeitung in ACE sta pnevmatiki dodelila najvišjo oceno “zelo priporočljiva”. V nemški reviji Auto Straßenverkehr pa so jo opisali kot “tiho pnevmatiko, udobno za vožnjo” ter jo z oznako “priporočljiva” uvrstili na drugo mesto.

Pnevmatika-UG9-je-na-petih

Na Švedskem je Goodyearova UltraGrip 9 zasedla zmagovalno mesto v vodilni avtomobilistični reviji Teknikens Värld in si zaradi odlične zmogljivosti na snegu priborila naziv “najboljša evropska pnevmatika brez lednih bodic”.

Pnevmatiko UltraGrip 9 so v podjetju Goodyear razvili z namenom, da izpolnjuje zahteve nadvse muhastega zimskega vremena po Evropi, od hladnih in suhih dni do dežja, snežne brozge ali snega. Na razvoju najnovejše zimske pnevmatike so delali več kot dve leti, pri tem pa so se opiral na visoke standarde, ki so jih postavile zimske pnevmatike zadnjih osmih generacij. Njeno predhodnico UltraGrip 8 so namreč v zadnjih treh letih montirali na več kot 7 milijonov vozil.