Goodyearov LEGO tovornjak prodan za 6.050 evrov

Aktualno

Goodyear je za sejem gospodarskih vozil IAA 2012, ki je septembra potekal v Hannovru, izdelal futuristično tovorno vozilo iz LEGO kock v naravni velikosti. Edinstveni model tovornjaka se je deset dni v oktobru prodajal na dobrodelni dražbi na eBay-u. Zbrali so 6.050 evrov.

Goodyear je za sejem gospodarskih vozil IAA 2012, ki je septembra potekal v Hannovru, izdelal futuristično tovorno vozilo iz LEGO kock v naravni velikosti.
 

Edinstveni model tovornjaka se je deset dni v oktobru prodajal na dobrodelni dražbi na eBay-u. Zbrana sredstva v višini 6.050 evrov je Goodyear doniral mednarodni pobudi DocStop for Europeans.

B398115E-361B-11E2-9523-E7A465B94067

Dobrodelni tovornjak je sestavljen iz več kot 250 tisoč LEGO kock, težek 730 kg in obut v pnevmatike Goodyear Marathon LHSII+. Te tovornim vozilom sicer omogočajo izjemen prihranek pri gorivu, obenem pa jih odlikuje zelo dober oprijem na mokri podlagi in nizka raven povzročenega hrupa. Kupec bo tako lahko užival s futurističnim vozilom, ki je imel prav posebno poslanstvo. Izkupiček 6.050 evrov je Goodyear namreč daroval mednarodni pobudi DocStop for Europeans, ki poklicnim voznikom na njihovi poti po vsej Evropi omogoča medicinsko pomoč. Njen namen je voznikom tovornjakov omogočiti, da na hiter in enostaven način pridejo do zdravnika, če bi ga na poti potrebovali.