Goodyearova akcija: To lahko počaka

Aktualno

Goodyear je septembra s pomočjo svojih cepelinov po nebu razširil sporočilo »To lahko počaka« (It Can Wait) in tako podprl istoimenski nacionalni projekt osveščanja v ZDA.

Goodyear je septembra s pomočjo svojih cepelinov po nebu razširil sporočilo »To lahko počaka« (It Can Wait) in tako podprl istoimenski nacionalni projekt osveščanja v ZDA.

Goodyear se je pridružil projektu »To lahko počaka«, da bi pri ljudeh povečal zavest, kako nevarno je med vožnjo pisati sporočila.

Goodyear se je pridružil projektu »To lahko počaka«, da bi pri ljudeh povečal zavest, kako nevarno je med vožnjo pisati sporočila.

Akcija, ki se je v Združenih državah Amerike pričela že avgusta 2012, je namenjena spodbujanju ljudi, naj med vožnjo ne pišejo sporočil na svojih mobilnih napravah. K zaobljubi, da med vožnjo nikoli ne bodo pisali sporočil, so do danes spodbudili že več kot dva milijona in pol ljudi po vsem svetu.

Raziskava, ki so jo v letu 2012 opravili pri podjetju Goodyear Dunlop EMEA, kaže, da kar 44 % voznikov med vožnjo govori po telefonu, ne da bi uporabljali slušalko ali napravo za prostoročno telefoniranje, 41 % voznikov pa priznava, da so med vožnjo že pošiljali sms sporočila, elektronsko pošto ali elektronsko prenašali podatke. V Sloveniji je, po podatkih javne agencije RS za varnost prometa, med leti 2007 in 2011 uporaba mobilnih telefonov zrasla za 144 %. Policija je leta 2007 zabeležila 7.614 tovrstnih kršitev, konec leta 2011 pa je bilo zabeleženih že 18.626 kršitev.

Tudi v Sloveniji podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. prispeva k bolj strpni vožnji in večji varnosti udeležencev v prometu. Tako so že leta 2009 pričeli s projektom »Za varnost otrok«, v okviru katerega so šolam in vrtcem po vsej državi podarili že preko 50.000 odsevnih brezrokavnikov, v letu 2011 pa so projekt preimenovali v Goodyear Ambasador Varnosti in ga nadgradili z donacijami prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«. Ti so se namreč izkazali kot zelo učinkovita rešitev za zmanjšanje hitrosti na posameznem delu ceste, predvsem na odsekih, kjer se nahajajo šolske poti. V zadnjih dveh letih so prikazovalnik donirali 26 občinam po Sloveniji, letos pa ga bo dobilo 5 občin. Ob tem so k sodelovanju povabili tudi Goodyear ambasadorje varnosti in danes skupaj ozaveščajo otroke in ostale udeležence v prometu o pomenu varnosti in previdnosti na cesti. Akciji so se že pridružili Alenka Godec, Andrej Jereb, Brane Küzmič in Nina Jerančič.
 
goodyear balon it can wait 2013
Alenka Godec je ob tej priložnosti povedala: »Vesela sem, da poleg slovenskih akcij tudi na svetovnem nivoju potekajo kampanje, ki skrbijo za varnost v prometu. Ambasadorji varnosti skupaj z Goodyear-om že več let z različnimi pristopi udeležence opominjamo, kako pomembno je, da so na cesti pazljivi.«

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine