Goodyear postal uradni dobavitelj pnevmatik v nastajajočem pristanišču

Zanimivosti

Goodyear OTR je sklenil triletno pogodbo z DP World London Gateway in s tem postal uradni dobavitelj radialnih pnevmatik za ravnanje s kontejnerji v nastajajočem pristanišču London Gateway. Goodyear OTR in DP World London Gateway sta sklenila triletno pogodbo, s katero je Goodyear postal uradni dobavitelj pnevmatik za delovne stroje (OTR) v nastajajočem pristanišču London […]

Goodyear OTR je sklenil triletno pogodbo z DP World London Gateway in s tem postal uradni dobavitelj radialnih pnevmatik za ravnanje s kontejnerji v nastajajočem pristanišču London Gateway.

Goodyear OTR in DP World London Gateway sta sklenila triletno pogodbo, s katero je Goodyear postal uradni dobavitelj pnevmatik za delovne stroje (OTR) v nastajajočem pristanišču London Gateway. S svojimi industrijskimi radialnimi pnevmatikami Goodyear OTR EV-3+, EV-4A in EV-4C je tako že opremil 28 vozil Kalmar ESH-2050, ki jih uporabljajo za lokalne prevoze po omenjenem pristanišču.

pnevmatike-london

Radialne pnevmatike za delovne stroje je namreč Goodyear izdelal iz posebne zmesi, ki dalj časa ohranja tekalno plast in v kar največji meri zmanjšuje stroške na uro. Poleg tega zaradi izjemno močne radialne karkase pnevmatike prenesejo skrajno težka bremena in omogočajo veliko stabilnost, kar je pri obratovanju pristanišč najpomembnejše.

London Gateway sicer predstavlja prvo pristanišče nove generacije, ki bo zgrajeno v Veliki Britaniji, in zaseda edinstven položaj na prizorišču britanske logistike. Projekt je trenutno v prvi fazi razvoja in bo obsegal 2.700 m operativne obale, šest globokomorskih privezov in štiriindvajset orjaških žerjavov na pomolu. Poleg tega bo infrastruktura novega pristanišča kos najsodobnejšim in izjemno velikim kontejnerskim ladjam (t.i.  ULC – Ultra Large Container Ships), ki so dolge do 400 m, njihova kapaciteta pa presega 18.000 TEU.