Goodyear in Volkswagen sodelujeta pri postavitvi svetovnega rekorda

Zanimivosti

Ekipa Challenge4 se je prejšnji vikend podala na 18 tisoč kilometrov dolgo pot od Norveške do Južne Afrike, ki jo namerava premagati v manj kot desetih dneh. Neverjetnemu projektu se je pridružilo tudi podjetje Goodyear, ki je avtomobil opremilo s pnevmatikami za vse razmere.   21. septembra, je na pot krenila ekipa Challenge4 z nemškim […]

Ekipa Challenge4 se je prejšnji vikend podala na 18 tisoč kilometrov dolgo pot od Norveške do Južne Afrike, ki jo namerava premagati v manj kot desetih dneh. Neverjetnemu projektu se je pridružilo tudi podjetje Goodyear, ki je avtomobil opremilo s pnevmatikami za vse razmere.  

21. septembra, je na pot krenila ekipa Challenge4 z nemškim rekorderjem Rainerjem Zietlowom na čelu, ki namerava postaviti nov svetovni rekord in v desetih dneh prevoziti 17.752 kilometrov dolgo pot. Potovanje, ki so ga poimenovali »od rta do rta« se je pričelo na Severnem rtu (Nordkapp) na Norveškem in se bo končalo na Rtu Agulhas v Južni Afriki. Pri tem bo ekipa prečkala 19 držav na treh celinah, na afriški kontinent pa bo letela iz Adane v Turčiji do Kaira v Egiptu. Tričlanska ekipa bo vozila 24 ur na dan in se ustavljala le za polnjenje rezervoarja, pri tem pa se bodo člani ekipe za volanom izmenjevali na vsakih pet ur.

Goodyear-in-Volkswagen-svetovni-rekord

Ekipa nov rekord podira v avtomobilu Volkswagnu Touareg V6 TDI, katerega je Goodyear opremil s pnevmatikami Goodyear Wrangler HP za vozila SUV in 4 x 4. Slednje se po zaslugi tehnologije SmartTred Weather Reactive Technology prilagajajo razmeram na cesti in omogočajo odlične vozne lastnosti v vsakem vremenu ter na vsaki podlagi. Prav izbira pnevmatik je pri postavitvi novega rekorda še kako pomembna, saj se bo ekipa soočila s skrajno težavnimi voznimi razmerami. Pot namreč poteka vse od poledenelega Severa na Norveškem, preko etiopskih gora in do zloglasne kenijske ‘poti v pekel’, ki jo sestavlja 400 kilometrov vulkanskih skal ter peska.

Projekt pa ima tudi dobrodelno naravo, za vsak prevožen kilometer bo namreč ekipa donirala 20 centov evra za »SOS otroške vasi« v Zambiji in Sudanu, podjetje Goodyear pa bo vsak podarjen cent še podvojilo.