Goodyear Dunlop na ženevskem sejmu

Aktualno, Saloni

Goodyear Dunlop je tudi v letu 2013 prisoten na ženevskem avtomobilskem sejmu. Na razstavnem prostoru so predstavljene tako Goodyearove kot Dunlopove tehnološke inovacije. Z razstavljenimi konceptnimi pnevmatikami Goodyear in Dunlop, po evropski oznaki uvrščenimi v razred AA, so izpostavili svoj položaj na področju označevanja.  Novi izdelki bodo vključevali nedavno lansirano pnevmatiko Dunlop Sport BluResponse z […]

Goodyear Dunlop je tudi v letu 2013 prisoten na ženevskem avtomobilskem sejmu. Na razstavnem prostoru so predstavljene tako Goodyearove kot Dunlopove tehnološke inovacije.

Goodyar-dunlop-oznacevanje-2012Z razstavljenimi konceptnimi pnevmatikami Goodyear in Dunlop, po evropski oznaki uvrščenimi v razred AA, so izpostavili svoj položaj na področju označevanja.  Novi izdelki bodo vključevali nedavno lansirano pnevmatiko Dunlop Sport BluResponse z oceno BA, ki ima med pnevmatikami na trgu najvišji razred na oznaki in je na voljo v številnih dimenzijah, in pnevmatiko Goodyear EfficientGrip Performance, ki ima na oznaki prav tako oceno BA in je tokrat prvič predstavljena. Poleg tega je podjetje pojasnilo svoje stališče do izvrševanja veljavne zakonodaje o označevanju pnevmatik in zakaj je po njihovem mnenju to nadvse pomembno za uspeh oznake.  Svoje prednosti v zimskem času bo Dunlop pokazal s prvo predstavitvijo pnevmatike WinterResponse2, ki na evropski oznaki dosega za zimski izdelek zelo visoke razrede.

Svetovno premiero je doživel tudi najnovejši Dunlopov tehnološki dosežek s področja dirkalnih pnevmatik; pnevmatiko so namensko razvili za dirkalnik s pogonom na vodikove celice, ki bo tekmoval na letošnji ikonični dirki 24 ur Le Mansa. Da bi se ta avtomobil, imenovan Green GT, lahko izkazal na dirkalni progi, je potreboval prav take tehnološko inovativne pnevmatike, kakršne bo Dunlop razstavil na sejmu. Nove dirkalne pnevmatike so popolnoma skladne z Dunlopovo strategijo in s prihodnjim razvojem dirkalnih avtomobilov, pri katerih je vse večji poudarek na alternativnih gorivih in izkoristku goriva.

V samem središču razstavnega prostora je vozilo StreetScooter z Goodyearovimi novimi pnevmatikami EfficientGrip performance – tako je predstavljena skupna vizija mobilnosti v prihodnosti. StreetScooter, ki so ga poimenovali po popularnih avtomobilčkih “autoscooter”, v katerih otroci in odrasli uživajo na sejmih po celem svetu, je nov način pristopa k avtomobilom prihodnosti. Avtomobil je namenjen vožnji po mestnih središčih jutrišnjega dne, saj je kompakten in kljub temu prostoren, ker pa ima električni pogon, skoraj ne onesnažuje okolja in je zelo tih. Goodyearovo sodelovanje pri tem projetku je popolnoma v skladu z vizijo trajnostnega razvoja te blagovne znamke v prihodnosti.